مهدی رضایی معاون بیمه سازمان بیمه سلامت گفت: در کشور ۲۵ میلیون نفر بیمه تکمیلی دارند، اما من اعلام میکنم بیمههای تکمیلی هنوز به صورت کاغذی خدمت رسانی میکنند.
رضایی در ادامه گفت: اجرای صندوق صعب العلاج نیز در سال گذشته ، مرهون نسخه الکترونیک و زیر ساخت های نسخه الکترونیک بود که تخصیص ۵ هزار میلیارد اعتبار و ایجاد ۳ هزار بسته خدمتی برای بیماران خاص با کمک سامانه نسخه الکترونیک میسر شد.
وی گفت:هم اکنون یکپارچه شدن سه بیمه گر پایه سلامت، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح برای اتصال به یکدیگر مهم است تا پزشک بتواند یکپارچه به بیماران خدمت رسانی کند.
رضایی با اشاره به تعداد بیمه شدگان تکمیلی در کشور افزود: ۲۰ تا۲۵ میلیون نفر دارای بیمه تکمیلی اند اما من با صدای رسا اعلام می کنم بیمه های تکمیلی هنوز کاغذی خدمت رسانی می کنند.
در ادامه اینگفتگو مجید مشعلچی قایم مقام مدیر کل بیمه مرکزی به صورت تلفنی گفت: تولید داده در بخش بستری در سیستم اچ ای اس بیمارستانی انجام میشود و به سامانه سپاس که سویچ تبادل داده وزارت بهداشت است منتقل میشود و در بخش سرپایی تولید داده را سازمان های بیمه گر پایه یعنی بیمه سلامت و تامین برعهده دارند و انتقال داده به وزارت بهداشت انجام میشود.
مشعلچی افزود: من تعجب می کنم دکتر رضایی از بیمه سلامت که سه ماه است در بخش سرپایی داده خود را به وزارت بهداشت منتقل می کند؛ بی اطلاع است و بیمه مرکزی را متهم می کند.
قایم مقام مدیر کل بیمه مرکزی ادامه داد: ما تمام اطلاعاتی که وزارت بهداشت از بخش بستری و سرپایی به سامانه سپاس به ما در بیمه مرکزی منتقل کرده، همه را در اختیار شرکت های بیمه تکمیلی قرار دادیم به جز بخشی از اطلاعات سرپایی که در حال انجام شدن است
*سازمان تامین اجتماعی به وظیفه قانونی خود در انتقال داده به بیمه مرکزی عمل نکرده است
در مقابل اما مظهری مدیر کل دفتر فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با اشاره به اینکه اطلاعات بخش بستری پیش از این هم به بیمه مرکزی ارسال میشد گفت : در بخش سرپایی تنها بیمه سلامت به تکلیف قانونی خود عمل کرده و داده های بیمه شدگان را به بیمه مرکزی داده است و تامین اجتماعی هنوز به تکلیف قانونی خود در این خصوص عمل نکرده است اما مشکل بیمه مرکزی این است که شرکت های متعددی که با بیمه مرکزی کار می کنند که الکترونیک نیستند
مظهری به کامل نبودن زیر ساخت های کنونی نسخه نویسی الکترونیک نیز اشاره کرد و گفت: زیر ساخت ها فقط اینترنت نیست بلکه سرور های استحقاق سنجی سازمان های بیمه گر، اصالت سنجی دارو ، درگاه های تبادل داده در وزارت بهداشت است و همه باید به نسخه الکترونیک متصل باشد تا زنجیره نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک انجام شود.
مدیر کل دفتر فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با بیان اینکه در مناطق محروم نسخه الکترونیک آمار بیشتری دارد، افزود: چون در این مناطق به علت شرایط اقتصادی ، بهره مندی از پوشش بیمه اهمیت بیشتری نسبت به کلان شهرهایی چون تهران دارد اگر سیستم دچار قطعی شود بیماران در آن مناطق صبر می کنند تا از پوشش بیمه بهره مند شوند در حالی که در تهران افراد در صورت قطع سیستم ها ازاد خدمات می گیرند.