به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، حمید چیت چیان درنشست خبری افزود: درسال جاری میانگین بارش ده میلیمتر است درحالی که در مدت مشابه پارسال 15 میلیمتر بود.
چیت چیان در باره طرح های آبرسانی به شهرهای بزرگ هم گفت: در سال های اخیر برای آبرسانی به شهرهایی مانند اهواز، شیراز، زاهدان، تبریز و تهران اقداماتی صورت گرفت اما با کاهش منابع آب دوباره در این شهرها مشکل تامین آب داریم.
وزیر نیرو افزود: در شورای عالی آب نیز قرار است در نحوه ساخت سدهای جدید مطالعه و بازنگری شود و هر تغییر جدیدی به تصویب شورای عالی آب برسد.
چیت چیان اظهار داشت: انتقال آب بین حوزه ای نیز باید در این شورا تصویب شود اما تکالیف جدید بر عهده وزارت کشاورزی است که در دو ماه آینده برای روش های بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی برنامه ریزی کند.
وی درباره برداشت های بی رویه از منابع آب زیرزمینی هم گفت: به زودی برای رویارویی با هر گونه برداشت غیرمجازآب از منابع زیرزمینی از طریق قانونی اقدام می کنیم.
وزیر نیرو همچنین درباره تکلیف تصفیه خانه هفتم تهران برای انتقال آب سد ماملو به شهر تهران هم گفت: این طرح هنوز به پایان نرسیده است و محدودیت تامین آب شرب داریم اما تلاش هایی برای تصفیه پساب فاضلاب تهران برای استفاده در دشت ورامین و پاکدشت صورت می گیرد.
طرح های صنعت آب بازنگری می شود
وزیر نیرو اعلام کرد: تعدادی از سدهایی که ساخته شده ، مطالعات کافی نداشته یا مطالعات بر اساس میانگین آورد رودخانه ها در پنجاه سال اخیر بوده که مشکلاتی ایجاد کرده است.
حمید چیت چیان درادامه نشست خبری درباره کاهش منابع آبی درکشور گفت: با وجود اینکه در سال آبی 91 – 92 تقریباً در حد نرمال بارش داشته ایم اما با 45 درصد رواناب های رودخانه ای مواجه شدیم.
وی اظهار داشت: میزان آبی که در رودخانه ها جریان داشته به شدت کاهش یافته و ذخیره رودخانه ها به اندازه ای که از قبل پیش بینی شده بود نرسیده است.
چیت چیان ادامه داد: حوضه آبریز برخی سدها با مشکلاتی مانند تغییرات اقلیمی، برداشت بیش از حد و غیرقانونی در سرشاخه های رودخانه ها و برداشت بی رویه از آب زیرزمینی یا تغییر الگوی کشت روبرو بوده است.
وی اضافه کرد: برای نمونه رودخانه ای که با 500 میلیون مترمکعب آورد بوده به یک سوم تقلیل پیدا کرده است.
چیت چیان گفت: ممکن است در این بازنگری که صورت می گیرد ادامه روند ساخت بعضی از سدها که فاقد توجیه فنی است یا در طراحی برخی از سدها تجدید نظر کنیم.
وی درباره سد بختیاری هم گفت : سد بسیار بزرگی است و هزینه های بسیار بالایی دارد و ما دوباره توجیه فنی و اقتصادی این طرح را بررسی کردیم.
وزیر نیرو اعلام کرد: تاکنون دو جلسه ویژه برای آن تشکیل و بررسی های کارشناسی شرکت مدیریت توسعه و منابع آب و نیروی ایران و مشاور طرح انجام شده است.
وی گفت: روزهای آینده یک تصمیم جدی برای این طرح خواهیم گرفت که ممکن است تاخیر در اجرای این طرح یا تغییر ظرفیت نیروگاهی که از پیش برای این سد پیش بینی شده بود تغییر کند اما در اصل ساخت این سد بزرگ تجدید نظری تاکنون صورت نگرفته است.
وی با اشاره به تامین برق مردم در تابستان آینده گفت : برای تامین نیازهای آتی مردم در تابستان و مدیریت مصرف و عرضه تصمیم گیری می کنیم.
وزیر نیرو ادامه داد: به عنوان مثال در شبکه توزیع قرار شده است شبکه فشار قوی را حذف کنیم و شبکه فشار متوسط را تا نزدیک نقطه مصرف توسعه دهیم.
چیت چیان، تجدید نظر درسیم ها وکابل هایی که برق را توزیع می کنند یا مجهزکردن شبکه توزیع به تجهیزات پیشرفته و اندازه گیری و انتقال اطلاعات و هوشمند کردن شبکه از جمله برنامه های وزارت نیرو دانست.
وی درباره افزایش قیمت تعرفه ها و قبوض آب و برق گفت: درباره تغییر تعرفه های آب و برق تاکنون هیچ تصمیمی گرفته نشده است و به دلیل محدودیتی که در منابع دولت وجود دارد در سال های اخیر دولت هنوز نتوانسته است تفاوت قیمت تکلیفی و هزینه تمام شده آب و برق را پرداخت کند.
چیت چیان گفت : بسیاری از طرح های توسعه وزارت نیرو دچار تاخیر شده است که اگر با یک اقدام دقیق و حساب شده، تعرفه های آب و برق اصلاح نشود و از طرف دیگر نتوانیم منابع جدیدی از دولت دریافت کنیم ، نمی توانیم در جهت مدیریت مصرف آب و برق اقدامی انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه وزارت نیرو نیازمند تامین، نگهداری و سرمایه گذاری های جدید است،گفت: اگر وزارت نیرو به این مهم دست نیابد قطعاً با مشکلات زیادی روبه رو می شود چرا که وزارت نیرو هیچ منبع درآمدی ندارد.
وی افزود: البته وزارت نیرو با معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری نشست های متعددی را برگزار کرده است و نتایج خوبی را هم به دست آورده ایم.