پالوده یزدی از نوشیدنیهای معروف یزدی هاست که قدمت آن به قرن هشتم برمی گردد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، یزدیها با گرم شدن هوا از اوایل بهار تا اواخر پاییز، پالوده یزدی را پخت میکنند. این ماده غذایی خوش طعم، نه تنها در بین مردم یزد بلکه باب طبع گردشگران زیادی است که به شهر جهانی یزد سفر میکنند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد میگوید: اوایل مردادماه جاری، پرونده ۵ ثر ناملموس به تهران ارسال شد که در میان آثار ثبت شده طرز تهیه پالوده یزدی هم به چشم میخورد.
شاکری افزود: این پالوده مختص شهر یزد است هرچند که در استانهای همجوار آن را تهیه میکنند، اما در شهر یزد طرز تهیه آن متفاوت است.
به گفته وی، طرز تهیه پالوده یزدی در کتاب تاریخ یزد که متعلق به قرن هشتم است، به آن اشاره شده است.
متخصص طب سنتی ایرانی هم درباره خواص پالوده یزدی میگوید: این نوشیدنی ترکیبی از آب، نشاسته و گلاب و شیره است و مزاج آن سرد و تَر و برای مزاجهای گرم مناسبت است.
دکتر عسکرفراشاه افزود: پالوده یزدی برای بیماریهای گوارشی مفید است و خاصیت از بین برندگی گرما و درمان گرمازدگی را دارد.