مسئول پرورش زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: پیشبینی میشود استان بوشهر با داشتن بیش از ۵۰ هزار هکتار درخت کُنار بتواند ۲ هزار تن عسل مرغوب و با کیفیت توسط زنبورداران بومی و مهاجر تولید کند.
وی افزود: افزون بر زنبورداران مهاجر، ۶۵۰ نفر از زنبورداران بومی استان نیز بعد از تابستان گذرانی در مناطق ییلاقی به استان برگشته و در نقاط یاد شده مستقر میشوند.
صادقی زاده گفت: تولید عسل کُنار به دلیل عطر و طعم و خواص منحصر به فرد و همچنین بازار پسندی بالای آن، مورد توجه خاص بوده و به دلیل محدودیت پوشش درختان کُنار، زنبورداران در این فصل در انتخاب نقطه اسکان زنبورستان باهم رقابت میکنند که اسکان آنها به صورت فشرده و متراکم است.
وی ادامه داد: طبق دستورالعمل سالیانه کوچ و اسکان زنبورستانها، تمام زنبورداران موظف به رعایت این ماده قانونی در ۶۰۰ نقطه استان بوشهر هستند.
صادقی زاده گفت: زنبوردار قبل از کوچ بایستی از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مبدا مجوز کوچ و گواهی سلامت زنبورداران را بگیرد و قبل از اسکان در نقطه مورد نظر نیز بایستی با مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مقصد یا تعاونی زنبورداران طرف قرارداد (در مناطق کنارخیز) هماهنگی کرده و مجوز اسکان دریافت کند.
وی اضافه کرد: طبق دستورالعمل تنها مرجع قانونی صدور مجوز اسکان جهاد کشاورزی یا تعاونی زنبورداران طرف قرارداد میباشد و مالکین زمین و مرتعداران نیز نمیتوانند بدون هماهنگی و اخذ مجوز با ارگان مذکور در زمین خود زنبوردار مستقر کنند.
صادقی زاده ادامه داد: فواصل و حریم زنبورستانها در نقاط اسکان باید رعایت شود و بدیهی است با زنبورداران فاقد مجوز کوچ و اسکان که باعث بی نظمی و خسارت به زنبورداران قانونمند میشوند برخورد قانونی صورت گرفته و ضمن جابجایی به مراجع قانونی ذیصلاح معرفی میشوند.
عسل کنار یا سدر، عسلی است که زنبور از گلهای این درخت تغذیه کرده و خواص اصلی کنار را نیز شامل میشود، این عسل دارای مواد مغذی بسیار، ویتامینها و مواد معدنی متعددی است و خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی دارد.