کاهش ۲۸۰۰ واحدی ای سی سد چمشیر در گچساران
معاون اجرایی سد و نیروگاه چم شیر گچساران گفت: آزمایشهای اخیر کارشناسان از خروجی آب سد چمشیر گچساران،ای سی یک هزار و ۷۰۰ را نشان داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، محمد رضا فاضل با بیان اینکه آزمایشهای امروز کارشناسان از خروجی آب سد چمشیر ای سی هزار و ۷۰۰ را نشان داد، افزود: این در حالی است که این عدد در مدت مشابه پارسال چهار هزار و ۵۰۰ بود.
ای سی یک ویژگی کیفی در منابع آبهای سطحی، زیرزمینی، قناتها است.
معاون اجرایی سد و نیروگاه چم شیر گچساران گفت: این نمره قبولی برای آب ۵۰۰ میلیون متر مکعب آب موجود در سد چمشیر گچساران معادل یک پنجم ذخیره کامل این سد به دست آمده است.
وی عنوان کرد: به علت ذخیره ۵۰۰ میلیون متر مکعبی آب در سد چمشیر دبی آب رودخانه زهره مرداد امسال نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است.
فاضل اضافه کرد: در حالی که دبی آب رودخانه زهره در گچساران هم اکنون ۱۴ متر مکعب بر ثانیه است مدت مشابه پارسال ۶.۵ متر مکعب بر ثانیه بوده است.
معاون اجرایی سد و نیروگاه چم شیر گچساران گفت: نیروگاه و سد چم شیر در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی گچساران در کهگیلویه و بویراحمد و بر روی رودخانه زهره ساخته شده و این سد از نوع بتنی غلتکی (RCC) است.
وی بیان کرد: از مزایای این سد میتوان به تأمین آب آشامیدنی و صنعتی، بهرهمند شدن ۱۴۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استانهای کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب اشاره کرد.
معاون اجرایی سد و نیروگاه چم شیر گچساران تصریح کرد: تولید ۴۸۲ گیگاوات برقآبی، کنترل سیلابهای مخرب رودخانه زهره، اشتغالزایی در زمان اجرای طرح و زیرساختهای صنعت گردشگری و پرورش ماهی از مزایای این سد است.
وی گفت: سد و نیروگاه چم شیر بهعنوان بزرگترین پروژه برقآبی در حال احداث کشور بوده که هدف آن ذخیرهشده ۲/۳ میلیارد مترمکعب آب همراه با بهبود کیفیت و کنترل سیلابهای رودخانه زهره و نیز تولید ۴۸۲ گیگاوات ساعت انرژی برقآبی در سال است.
فاضل اظهار کرد: ظرفیت نیروگاه ۳ واحد ۵۵ مگاواتی و ۲ واحد کوچک هر یک به ظرفیت ۵/ ۵ مگاوات که درمجموع ۱۷۶ مگاوات است. کل تولید انرژی سالانه برای نیروگاه اصلی ۴۴۶ گیگاوات ساعت و برای واحدهای کوچک ۳۶ گیگاوات ساعت خواهد بود.
فاضل ادامه داد: آورد متوسط و درازمدت رودخانه زهره یکی از اهداف اصلی این طرح ذخیره سیلابها، استفاده از آب ذخیرهشده برای توسعه و بهبود فعالیتهای کشاورزی در استانهای بوشهر و خوزستان است.
معاون اجرایی سد و نیروگاه چم شیر گچساران خاطرنشان کرد: در رودخانه زهره بخش عمده حجم آورد (بیش از ۷۰ درصد آورده سالانه) تقریباً در چهار ماه از سال و بهصورت سیلابهای بزرگ اتفاق میافتد.
وی گفت: این نیروگاه دارای سه واحد ۵۵ مگاواتی و دو واحد ۵ و نیم مگاواتی با ظرفیت تولید ۱۷۶ مگابات برق (۴۸۲ گیگابات ساعت برق) در سال است.