رئیس سازمان هواشناسی گفت: ایران برای مقابله با پیامدهای تغییر اقلیم نیازمند یک برنامه ملی از جمله مدیریت منابع منطبق با شرایط جوی و آب و هوایی است.
وی با اشاره به ضرورت برنامهریزی عملیاتی باهمکاری همه کشورهای دنیا به منظور کاهش گازهای گلخانهای افزود: موضوع تغییر اقلیم امروز به عنوان یک مساله امنیتی در دنیا شناخته میشود و همگی متوجه تاثیرات و خطرات آن هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: کشورهایی که زیرساختهای ضعیفتری دارند تبعات افزایش گرمایش را بیشتر دریافت میکنند و حوادثی مثل قطعی برق، خشکسالی از جمله تبعات اجتماعی این بحران جهانی است.
رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه کاهش آثار تغییر اقلیم و افزایش گرما نیازمند یک خرد بینالمللی و مدیریت دولتهاست.گفت: برنامه عملی برای کاهش تولید گازهای گلخانهای باید در همه کشورهای یک منطقه جغرافیایی تنظیم شود و ایران هم نیازمند یک برنامه ملی است تا در همه حوزهها این موضوع مدیریت شود.
رئیس سازمان هواشناسی افزود: برای مدیریت منابع آب، باید برنامهای منطبق با شرایط آب و هوایی داشته باشیم و استفاده از انرژیهای نو و تجدیدپذیر را در دستور کار قرار دهیم.
وی تاکید کرد: لازم است در دستگاهها و وزارتخانههای مختلف برنامه عملی برای سرمایههای زیستی خود داشته باشیم تا شاهد از دست رفتن منابع طبیعی نباشیم.
تاجبخش با اشاره به وقوع سیلابهای متعدد به دنبال بارشهای رگباری گفت: زیرساختهای ناپایدار و تغییر کاربری اراضی یکی از عوامل وقوع سیلها به شمار میآید.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: عامل بعدی مساله خشکسالی است که در کشور ما به دلیل تغییر اقلیم و مدیریت ناکارآمد تشدید شده است.
تاجبخش یکی از تبعات خشکسالی را خیزش گردوخاک دانست و گفت: سرعت بادها در برخی مناطق به دلیل تغییرات اقلیم افزایش یافته که گردوخاک را تشدید میکند.
وی تاکید کرد: به همین خاطر سازمان هواشناسی جهانی بر راهاندازی سامانههای تاثیر محور تاکید دارد تا پیشبینیهای هواشناسی به جزئیات بگوید که این پدیده جوی دقیقا در کدام مناطق چه پیامدهایی دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه اطلاعات داده محور باید تولید، جمعآوری و یکپارچه شوند، بر ضرورت افزایش تعداد رادارها و تجهیزات بهروز هواشناسی برای پایش اطلاعات تاکید کرد.
رئیس سازمان هواشناسی گفت : برنامهریزی مدونی برای راهاندازی پایگاه ملی اطلاعات داده محور در حال انجام است.