سفیر ایران در اندونزی با اشاره به ظرفیتهای بالای اندونزی در حوزه گردشگری گفت: این حوزه بستر مناسبی برای توسعه همکاریهای بین ایران و اندونزی است.
وی اظهار کرد: باندونگ، شهری تاریخی و فرهنگی و زادگاه جنبش غیرمتعهدها در اندونزی است که میتواند پس از بررسی اولیه برای خواهرخواندگی با تبریز معرفی شود.
سفیر ایران در اندونزی با اشاره با سفر رئیس جمهور کشورمان به اندونزی گفت: در سفر دکتر رئیسی به این کشور ۱۱ سند مهم در حوزه ارتباطات و دیگر حوزهها تنظیم و امضا شد که مطابق آن مقرر شده است میزان مبادلات تجاری با این کشور به ۲۰ میلیون دلار برسد.
بروجردی به توسعه دیپلماسی شهری ایران با اندونزی اشاره کرد و ادامه داد: تبریز از شهرهای تاریخی، فرهنگی و دانشگاهی ایران است که میتواند دیپلماسی فعالی در حوزههای مختلف داشته باشد.
وی با بیان اینکه کلانشهر تبریز، شهری پاک و زیبا است یادآور شد: به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در اندونزی آماده هرگونه تعامل و همکاری و ایجاد ارتباط بین تبریز و شهرهای اندونزی هستم.
بروجردی صنایع دانشبنیان را مهمترین حوزه برای افزایش حجم مبادلات بین ۲ کشور اعلام کرد و گفت: باید بررسی بیشتری روی شهرهای اندونزی انجام شود تا مناسبترین آنها را برای خواهرخواندگی با تبریز معرفی کرد.
شهردار تبریز نیز در این دیدار با اشاره به برگزاری همایش بینالمللی سرمایهگذاری تبریز ۲۰۲۳ گفت: این همایش برای جذب سرمایههای حداکثری ایرانیان خارج از کشور در این شهر برگزار میشود.
یعقوب هوشیار با بیان اینکه این همایش فرصت مناسبی برای جذب سرمایهگذاران ایرانی ساکن در کشورهای خارج به ویژه اندونزی است افزود: ظرفیت بزرگ تبریز به عنوان دروازه اروپا میتواند در ارتباطات این شهر با اندونزی موثر واقع شود.
وی با اشاره به اینکه تبریز سرآمد شهرهای ایران در حوزههای صنعتی، فرهنگی و تاریخی است و داشتههای منحصربه فردی در این حوزهها دارد، یادآور شد: این شهر در حوزه شهر پاک و هوشمندسازی دارای شاخصهای توسعه پایدار بوده و اقدامات خوبی در این زمینه انجام و در پنج ماه نخست امسال به عنوان پاکترین شهر ایران معرفی شده است.
اندونزی چهارمین کشور پرجمعیت جهان بعد از چین، هند و آمریکا و پرجمعیتترین کشور از لحاظ ترکیب جمعیتی مسلمان، در جهان است.
این کشور با بیش از ۱۷ هزار جزیره، بزرگترین مجمعالجزایر جهان محسوب میشود و مردمان آن دارای زبان، نژاد و خردهفرهنگهای مختلفی هستند. مناطق مختلف این مجمعالجزایر دارای خردهفرهنگهای جاوهای، دایاک، سوندانی، پراناکان، بتاوی، مدوری و باتاک است. اندونزی به ۳۴ استان تقسیمشده و شهرهای مهم آن جاکارتا، سورابایا، مدان، جوک جاکارتا، باندونگ، بالی، باندا آچه میباشند.
بر اساس اعلام سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت میزان تجارت غیر نفتی ایران و اندونزی در سال ۱۴۰۱ به حدود یک میلیارد دلار رسید که ۸۴۷ میلیون دلار سهم صادرات و ۱۱۹ میلیون دلار سهم واردات کشورمان بود.