رئیس اداره میز صنعت و رتبه بندی ناشران گفت: رتبه بندی ناشران بر مبنای ۳ معیار کلیدی شفافیت اطلاعاتی، حاکمیت شرکتی و توسعه بازار سرمایه منجر به افزایش شفافیت و پیشگیری از وقوع تخلفات در بازار سرمایه می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، امیر طایفه ابراهیمی ضمن اعلام برگزاری همایش ناشران برتر در مرداد ماه عنوان کرد: با توجه به تغییر دستورالعمل افشا در سال ۱۳۹۶ و حذف پیشبینی درآمد هر سهم موضوع رتبه بندی ناشران اوراق بهادار متوقف گردید. با عنایت به اهمیت ویژه رتبه بندی ناشران و تقاضای فعالین بازار سرمایه مبنی بر راه اندازی مجدد رتبه بندی ناشران، این موضوع به عنوان یکی از وظایف اداره میزهای صنعت و رتبه بندی ناشران مورد تصویب قرار گرفت.
امیر طایفه ابراهیمی افزود: اهمیت رتبه بندی ناشران از انجاست که شفافیت هرچه بیشتر عملکرد ناشران سبب افزایش آگاهی سهامداران و فعالین بازار سرمایه از میزان رعایت ضوابط و دستورالعمل و قوانین و مقررات توسط ناشران اوراق بهادار و ایجاد فضای رقابتی از حیث شفافیت و پاسخگویی بیشتر ناشران اوراق بهادار به سهامداران میگردد.
به گفته ابراهیمی، اداره میزهای صنعت و رتبه بندی ناشران، تصمیم به رتبه بندی ناشران بر مبنای ۳ معیار کلیدی شفافیت اطلاعاتی، حاکمیت شرکتی و توسعه بازار سرمایه با هدف انتشار لیست رتبه بندی ناشران اوراق بهادار بصورت دوره ای نمود که پیش بینی می شود تحقق این امر منجر به افزایش شفافیت و پیشگیری از وقوع تخلفات در بازار سرمایه گردد.
وی اظهار کرد: جهت تحقق این هدف، پیشنویس دستورالعمل امتیاز دهی به ناشران اوراق بهادار در سال ۱۴۰۱ تهیه و در حال طی کردن مراحل تصویب است.
رئیس اداره میز صنعت و رتبه بندی ناشران افزود: در دستورالعمل مذکور علاوه به بررسی موارد عدم رعایت قوانین و تخلفات ناشران، تلاش گردیده مشوقهایی برای آن دسته از ناشرانی که نقش بسزایی در رشد و توسعه بازار سرمایه از حیث شفافیت، استفاده ابزارهای مالی نوین، افزایش تولید و سود اقتصادی واحد تجاری دارند در نظر گرفته شود. همچنین تلاش شده است مزایای تشویقی برای ناشران برتر از جمله سهولت در امر پذیرش شرکتهای تابعه، فرایندهای صدور اوراق بدهی و سرمایهای و معافیتهای مالیاتی بیشتر (پس از تصویب در یکی از قوانین بالادستی از جمله برنامه هفتم توسعه) و سایر مزایا در نظر گرفته شود.
رئیس اداره میز صنعت و رتبه بندی ناشران بیان کرد: در همین راستا موضوع تجلیل از ناشران برتر از سال ۱۴۰۰ آغاز شد و برای ایجاد فرهنگ تجلیل از ناشرانی که در امر اطلاع رسانی به موقع و قابل اتکا و حفظ حقوق سهامداران پیش رو بودند در سال ۱۴۰۱ ادامه مییابد.
وی معیارهای انتخاب ۱۰ ناشر برتر را بشرح زیر عنوان کرد:
۱) ارائه اطلاعات به موقع
۲) ارائه اطلاعات قابل اتکا
۳) ارائه گزارش حسابرسی مقبول
۴) نداشتن سابقه تخلفات در یکسال گذشته
۵) پرداخت سود سهام از طریق سامانه سجام
۶) عدم تملک سهام شرکت مادر توسط شرکتهای فرعی
۷) اکثریت اعضای هیات مدیره غیر موظف
۸) حضور عضو غیر موظف مالی در ترکیب هیات مدیره
۹) ارائه اطلاعات زودتر از موعد
۱۰) افزایش درامد عملیاتی