تونس و لیبی روز پنجشنبه از توافق برای تقسیم مسئولیت برای تأمین سرپناه برای صدها مهاجری که در مرزهایشان سرگردان شدهاند، خبر دادند.
سخنگوی وزارت کشور تونس گفت مهاجران با کمک هلال احمر تونس به مراکز پذیرش منتقل شده و از خدمات بهداشتی و روانی برخوردار شدند.
به گفته شاهدان، گروههای حقوق بشر و آژانسهای سازمان ملل، این مهاجران عمدتاً از کشورهای جنوب صحرای آفریقا توسط مقامات تونس به منطقه بیابانی رأس جدیر رانده شده و رها شدهاند.
گروههای امدادی گفتند صدها مهاجر از کشورهای جنوب صحرای آفریقا در شرایط تهدید کننده زندگی در آنجا سرگردان مانده اند.
این گروهها روز چهارشنبه با کمک هلال احمر تونس به مراکز پذیرش در شهرهای تاتوین و مدنین منتقل و از خدمات بهداشتی و روانی برخوردار شدند.
این دو کشور آفریقای شمالی دروازههای اصلی برای مهاجران و پناهجویانی هستند که به امید زندگی بهتر در اروپا، با قایقهای اغلب ناکارآمد به سفرهای خطرناک سفر میکنند.
سازمان ملل متحد مسیر مهاجرتی مدیترانه مرکزی را مرگبارترین مسیر جهان توصیف کرده است که هر ساله صدها قربانی میگیرد.
بر اساس ارقام منتشر شده سازمان بین المللی مهاجرت، بیش از هزار و ۸۰۰ نفر در از آغاز سال میلادی ۲۰۲۳ تاکنون در این مسیر جان خود را از دست داده اند.
مقامات لیبی و تونس روز پنجشنبه اعلام کردند موافقت کرده اند مسئولیت تامین سرپناه برای کسانی که در صحرای رأس جدیر گرفتار شده اند را به اشتراک بگذارند.
شاهدان و گروههای حقوق بشری گزارش داده بودند که مهاجران توسط مقامات تونس به آنجا رانده شده و به حال خود رها شده اند.
تونس و لیبی دروازههای اصلی مهاجران و پناهجویانی هستند که برای رسیدن به سواحل اروپا سفرهای خطرناکی را انجام میدهند.