حادثه شهرک الکحاله در شرق بیروت، باعث شده تا تمام تنشهایی که این روزها لبنان را فرا گرفته است، دقیقتر بررسی شود. اینکه چه کسی میخواهد در لبنان فتنه انگیزی کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ حادثه شهرک الکحاله در شرق بیروت، باعث شده تا تمام تنشهایی که این روزها لبنان را فرا گرفته است، دقیقتر بررسی شود. چه کسی میخواهد در لبنان فتنه انگیزی کند و آیا شرایط کنونی لبنان مناسب این فتنه انگیزی است و در نهایت پیروزی با کیست؛ صاحبان عقلانیت یا فتنه انگیزان؟
بیشتر تحولاتی که این روزها در لبنان اتفاق میافتد، عادی نیست. شاید تنها مسئله عادی، مسیری باشد که حزب الله معمولا از آن برای انتقال تجهیزات نظامی و غیرنظامی بین منطقه البقاع و بیروت استفاده میکند. این مسیر، راه عبور و تردد همه لبنانیها است و شاهد حوادث رانندگی زیادی است. این بار نیز اگر کامیون حزب الله در شهرک الکحاله واژگون نمیشد، هیچ کسی به این موضوع اهمیتی نمیداد و غائله به سرعت پایان مییافت. اما کامیون واژگون شده مقاومت، دلیل کافی بود تا از این حادثه برای خدمت به هدف اصلیِ برخی گروههای لبنانی در نبرد نامحدود ضد حزب الله استفاده شود. در این نبرد نامحدود، معمولا ابزارها آماده اند که عبارتند از عناصر مسلح میدانی، رسانهها و پخش زنده تلویزیونی و گفتمان تحریک آمیز.
در حوادثی شبیه حادثه الکحاله، حساسیت موضع و ویژگیهای مناطق در نظر گرفته نمیشود. در این حادثه خون جوانی ریخته میشود که روزی وارد کلیسایی در منطقه "المعلوله" شد و سینه سپر کرد و با سلاح خود از آن محافظت کرد، ولی اکنون به اسم دفاع از مناطق مسیحی کشته میشود.
در حادثه الکحاله توجه به کشوری که از بحرانها خسته شده است، مد نظر نیست. پس طرفهایی میآیند و برای جبران زمان از دست رفته و یک خلأ عمدی که لبنان را فرا گرفته است، فتنه انگیزی میکنند. به نظر میرسد حادثه الکحاله بخشی از تمام تنشی است که هر بار منطقهای را در لبنان هدف قرار میدهد. قبل از الکحاله، عین الابل و قبل تر، اردوگاه عین الحلوه و پیشتر از همه اینها الطیونه. اینها اسامیِ مناطق مختلف لبنان است که تقدیر این گونه بوده تا محل تماس طیفهای مختلف لبنان باشد و شعله ور شدن هر گونه تنش در این مناطق، به تحقق اهداف فتنه انگیزان کمک کند. حال علت این تنش، درگیری بین طرفهای لبنانی یا فلسطینی باشد یا صدور بیانیه سفارتخانههای عربی و هشدار به اتباع خود برای خروج از لبنان یا تنش آفرینیهای پراکنده "اسرائیل" در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی.
تفاوت در این است که "دیوید هیل" معاون وزیر امور خارجه آمریکا روزگاری گفته بود رهایی از حزب الله مستلزم صبر است؛ دقیقا آن گونه که تحولات در لبنان ترسیم میشود. اما نکته بزرگ آنجاست که راس عقلانیت (حزب الله) در مقابل راس فتنه (آمریکا) قرار میگیرد و آن را شکست میدهد.