نخستین جشنواره نذر کتاب فارس امروز پنجشنبه آغاز شد تا این پویش مردمی بر اساس پیشبینی مدیرکل کتابخانههای عمومی ۱۰ درصد به منابع کتابخانههای عمومی این استان بیفزاید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،بر اساس آمارهای اداره کل کتابخانههای عمومی فارس، مردم این استان در اهدای کتاب سابقه خوبی دارند و پارسال هم ۷۴ هزار جلد کتاب به کتابخانههای عمومی اهدا کردهاند، اجرای جشنواره مردمی نذر کتاب از امروز آغاز شد و اطلاع رسانی منسجم و گسترده در این زمینه تا هفته کتاب در آبان ماه ادامه دارد تا از این رهگذر ۱۰ درصد به منابع کتابخانهای این استان اضافه شود.
به گفته محمد حسین فیروزی مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس از مجموع کتابهای اهدایی مردم در سال گذشته، ۶۲ هزار جلد آماده سازی و در قفسههای کتابخانهها قرار داده شده که این برای اهدا کنندهها مهم است.
او گفت: بر اساس تجربههای گذشته در این جشنواره مردمی سه ماهه نیز پیش بینی میشود که مردم فارس ۳۰۰ هزار جلد کتاب به کتابخانههای عمومی فارس اهدا شود.
استاندار فارس هم در این آیین گفت: روز گذشته که دانستم قرار است جشنواره نذر کتاب آغاز شود کتابخانه شخصی خود را بررسی و ۲۰۰ جلد کتاب برای اهدا انتخاب کرد، هر چند به سختی از کتابهایم دل کندم.
ایمانیه اظهار کرد: با تغییر سبک زندگی و پیشرفت تکنولوژی، به تدریج کتابخوانی بویژه مطالعه کتاب مکتوب در جامعه کم شد و امروز وضعیت خوبی ندارد.
استاندار فارس که سابقهای طولانی مدت در مدیریت دانشگاه علوم پزشکی شیراز دارد، گفت: چنانکه در هنگام بحران داروهای استفاده نشده مردم با شرایطی خاص جمعآوری و نیاز پزشکی مردم تامین نمیشود، اهدای کتاب نیز در عرصه فرهنگ چنین جایگاهی دارد.
او از مردم فارس خواست تا آنها هم نگاهی به کتابخانههای خود بیندازند و اگر کتابی مورد استفاده آنها قرار نمیگیرد به کتابخانههای عمومی اهدا کنند.
نماینده، ولی فقیه در استان فارس هم در آیین آغاز این جشنواره مردمی با قدردانی از استاندار و مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس برای طرح ایدههای عالمانه فرهنگی، گفت: وقتی کتابخانه ساخته و منابع آن تامین میشود، باید کتابخوان داشته باشد.
آیتالله لطفالله دژکام کتابخوانی را یک عادت دانست که از کودکی و نوجوانی شکل میگیرد، پس خواستار شکلگیری تفاهم نامهای با آموزش و پرورش شد تا مدارس میزبان طرحهای کتابخوانی شوند و تشویقهایی برای کتابخوانی دانشآموزان اجرایی شود.
دژکام با اشاره به سخنان علما، حبس کتاب را کتمان علم خواند که از نظر شرعی جایز نیست بنابراین از نظر شرع مقدس اسلام نیز اهدای کتاب پسندیده است.