فراخوان غارت از فروشگاهها در انگلیس به لندن محدود نبود و فراخوان مشابهی در شهر اسکس واقع در جنوب غرب انگلیس انجام شد که برای حفاظت از فروشگاه ها، پلیس را به خیابانها کشاند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، از لندن، آکسفورد استریت، مشهورترین خیابان فروشگاهی در انگلیس و شلوغترین خیابان مرکز خرید در اروپا واقع در قلب لندن، در پی فراخوان در شبکههای اجتماعی برای غارت از فروشگاههای موجود آن، این روزها به کابوس مغازه داران و کانون حضور نیروهای پلیس مبدل شده است.
سرقت یا غارت فروشگاهها در انگلیس پدیده تازهای نیست، اما فراخوان برای غارت از فروشگاههای شلوغترین خیابان مرکز خرید در اروپا پدیدهای است که از حدود یک سال پیش و هم زمان با افزایش گرانیها و تشدید فشارهای اقتصادی بر افراد و خانوارها در این کشور شکل گرفته است.
یک شهروند انگلیسی در این باره میگوید: به نظرم این افراد بخشی از جامعه اند که از کنترل خارج شده اند، هزاران دانش اموز پس از کووید به مدرسه برنگشتند و خانوادهها هم نتوانستند انان را مهار کنند.
وی میافزاید: فقر هم یکی دیگر از علتهای بروز این فاجعه است که روحیه مجرمانه را در برخی افراد تقویت کرده است.
تاکنون چندین فروشگاه به ویژه فروشگاه لوازم ورزشی و تلفن همراه و اشیای گرانبها هدف دستبرد شبکههای نوجوانان و جوانان در این کشور قرار گرفته است.
پیتر بلکسلی افسر پیشین پلیس انگلیس در این باره میگوید: غارت گسترده صورت نگرفته است چرا که پلیس با اقدام پیش دستانه به موقع وارد عمل شد.
پلیس میگوید با حضور خود تلاش کرد تا نوجوانان و جوانان را از اطراف فروشگاههای بزرگ که احتمال میرفت غارت شوند دور کند. بر اساس گزارشهای رسمی دستکم ۹ نفر به علت انچه بی توجهی به دستور پلیس برای ترک محل و برهم زدن نظم عمومی خوانده به دست پلیس بازداشت شدند.
فراخوان غارت از فروشگاهها در انگلیس به لندن محدود نبود و فراخوان مشابهی در شهر اسکس واقع در جنوب غرب انگلیس انجام شد که برای حفاظت از فروشگاه ها، پلیس را به خیابانها کشاند.
یک شهروند انگلیسی در این باره میگوید: به نظرم این کار یکی از وجوه منفی شبکههای اجتماعی است که با فراخوان، افراد را به غارت گری تشویق میکنند. او میافزاید: سال ۲۰۱۱ هم برخی فروشگاهها در لندن و دیگر شهرها غارت شدند.
در شرایطی که بنا به گزارش مرکز ملی امار انگلیس میزان جرایم از جمله سرقت در این کشور به شش میلیون و هفتصد هزار فقره و بالاترین میزان در دهههای اخیر رسیده است، با هر فراخوان غارت از فروشگاهها در انگلیس شماری از فروشگاهها از بیم غارت و خسارتهای هنگفت ناشی از ان ترجیح میدهند تعطیل کنند.