دور چهارم دوازدهمین دوره جام جهانی شطرنج با حضور ملی پوشان ایران در باکوی جمهوری آذربایجان ادامه یافت.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اختصاصی مسابقات، این رقابتها با جایزه یک میلیون و ۸۳۴ هزار دلاری حضور ۲۰۶ شطرنج باز در ۸ دور به صورت تک حذفی برگزار شد.۳ شطرنج باز برتر به رقابتهای نامزدهای قهرمانی جهان ۲۰۲۴ راه خواهند یافت. به قهرمان مسابقات ۱۱۰ هزار دلار جایزه تعلق خواهد گرفت. شطرنج بازان روس با پرچم فدراسیون جهانی (فیده) در رقابتها حاضر شده اند و نتایج مهم ادامه دور چهارم به این شرح است:
دور چهارم: (هر مصاف حداقل طی سه روز برگزار شد.)
پرهام مقصودلو ۱ - ۱ یان کریشتف دودا از لهستان (قهرمان دوره قبل)
پرهام مقصودلو در دور دوم ۱.۵ - ۰.۵ بر آیدین سلیمانلی از جمهوری آذربایجان غلبه کرد و در دور سوم با همین نتیجه از سد آلکساندر دونچنکو از آلمان گذشت.
مگنوس کارلسن از نروژ (بخت اول قهرمانی) ۱ - ۱ وینسنت کِیمِر از آلمان
ایان نپوم نیاتچی از روسیه ۱ - ۱ نیهال سارین از هند
فابیو کاروآنا از آمریکا (بخت ۳ قهرمانی) ۱.۵ - ۰.۵ ری رابسون از آمریکا
هیکارو ناکامورا از آمریکا (بخت دو قهرمانی) ۱- ۱ رامشبابو پراگناندها از هند
پیش از این پوریا درینی در دور نخست ۱.۵ - ۲.۵ از فرنک برکِش از مجارستان شکست خورد و حذف شد. محمد امین طباطبایی پس از استراحت در دور نخست، در دور دوم ۱.۵ - ۰.۵ پابلو سالیناس از شیلی را برد، اما در دور سوم ۰ - ۲ از وینسنت کِیمِر از آلمان شکست خورد. بردیا دانشور نیز در دور اول ۱.۵ - ۰.۵ از سد محمد مرادلی از جمهوری آذربایجان گذشت و در دور دوم ۵ - ۴ از سد آلکساندر گریشچوک از روسیه گذشت، اما در دور سوم ۱.۵ - ۲.۵ از سالم صالح از امارات شکست خورد.
در دوره قبل در سال ۲۰۲۱ یان کریشتف دودا از لهستان، سرگئی کاریاکین از روسیه و مگنوس کارلسن از نروژ (قهرمان جهان و بخت اول قهرمانی) اول تا سوم شدند.
از ایران تا کنون استاد بزرگ محمد امین طباطبایی (سال ۲۰۲۱) به دور یک چهارم نهایی راه یافته است.
در تاریخ جام جهانی شطرنج مردان که از سال ۲۰۰۰ سابقه برگزاری دارد و از سال ۲۰۰۵ هر دو سال یک بار برگزار میشود، ویسواناتان آناند از هند با دو قهرمانی رکورد دار است.
زنان:
دور چهارم:
جو ون جون از چین (بخت اول قهرمانی) ۱ - ۱ الیزابت پائتز از آلمان
هومپی کونه رو از هند (بخت ۳ قهرمانی) ۱ - ۱ بلا خوتناشویلی از گرجستان
آلکساندرا گوریاچکینا از روسیه (بخت دو قهرمانی) ۱.۵ - ۰.۵ نینو باتسیاشویلی از گرجستان
در این رقابتها میترا اصغرزاده و مبینا علی نسب در دور اول حذف شدند.
در دوره قبل آلکساندرا کاستنیوک از روسیه، آلکساندرا گوریاچکینا از روسیه (بخت اول قهرمانی) و تان ژونگ یی از چین اول تا سوم شدند.
در تاریخ جام جهانی شطرنج زنان که از سال ۱۹۲۷ سابقه برگزاری دارد و از سال ۲۰۲۱ به همراه جام جهانی مردان برگزار میشود، ورا منچیک از چک (چکسلواکی سابق) با ۹ قهرمانی رکورد دار است و نونا گاپرینداشویلی از شوروی سابق (گرجستانی) و مایا چیبوردانیدزه از شوروی سابق (گرجستانی) با ۵ قهرمانی دوم مشترک هستند.