در هفته جاری، رخنه به سامانههای دولتی در انگلیس و ربوده شدن اطلاعات دهها میلیون رای دهنده و نیز درز اطلاعات ۱۰ هزار نیروی پلیس در ایرلند شمالی خبرساز شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، این هفته، اخبار متعددی درباره رخنه به سامانههای دولتی در انگلیس و ربوده شدن اطلاعات دهها میلیون رای دهنده و نیز درز اطلاعات ۱۰ هزار نیروی پلیس در ایرلند شمالی، منتشر شد که افکار عمومی را از دیگر بحرانها همچون تورم فراوان، گرانی هزینههای زندگی، بالا رفتن مستمر بهره بانکی و افزایش بدهیهای عمومی، به حفاظت از اطلاعات، معطوف کرد.
پس از اینکه معلوم شد رخنه گران اینترنتی اطلاعات دهها میلیون رای دهنده را به سرقت برده اند جان پولینجر رئیس کمیسیون انتخابات در انگلیس، در واکنش گفت: " ما باید به این موضوع توجه کنیم که حملات در آینده به سامانههای اینترنتی، چگونه خواهد بود و چگونه میتوانیم در برابر حملات آتی، سامانههای خود را حفظ کنیم. ما با مرکز ملی مبارزه با جرایم سایبری در این باره همکاری میکنیم و
هنوز جامعه انگلیس از تکانه ناشی از این خبر رها نشده بود که معلوم شد در منطقه ایرلند شمالی، اطلاعات فردی همه ده هزار نفر از نیروهای پلیس، از جمله نام و نام خانوادگی، شماره کارمندی و حتی محل کار آنان در اختیار همگان قرار گرفته است. انتشار این اطلاعات حساس در اینترنت، یک اشتباه مهلک در نیروی پلیس توصیف شد و فرمانده پلیس ایرلند شمالی، از افسران خود و خانوادههای آنان پوزش خواست. "
کریس تاد، رئیس پلیس ایرلند شمالی گفت: من متوجهم که این اقدام، موجب نگرانی فراوان برای همکارانم و خانوادههای آنان شده است. نیروهای پلیس در ایرلند شمالی، با تهدیدهای فراوان، از جمله تهدیدهای تروریستی روبرویند و این اشتباه، بر نگرانیهای جاری افزود.
به گفته کارشناسان، از آنجایی که پلیس ایرلند شمالی نمیتواند همه این افسران را اخراج کند، چارهای نیست به جز اخراج آنان و سپس استخدام دوباره و آن گاه اعزام آنان به پاسگاههای دیگر تا ردیابی افسران فعلی، دشوار شود. با این فاجعه اطلاعاتی، بعید است فرمانده پلیس ایرلندشمالی و دیگر مقامات مسوول، مدت زیادی بر سر کار باقی بمانند.
کمیسیون انتخابات در انگلیس میگوید با این که رخنه گران توانسته اند در رایانههای این کمیسیون نفوذ کنند و اطلاعات رای دهندگان را بربایند، سلامت انتخابات پیش رو تضمین میشود، زیرا بخش اعظم فعالیتهای انتخاباتی در این کشور، از جمله رای دادن، بر روی کاغذ انجام میشود.