معاون محیط زیست دریایی حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به تبخیر بسیار شدید تابستان ، ممکن است شرایط دریاچه ارومیه تا پاییز بدتر شود اما از اواسط پاییز بارندگیها آغاز،تبخیر کمتر و دریاچه مجدد آبگیری می شود.
در پی تشدید گرمای جهانی و افزایش بیسابقه دما در سال ۲۰۲۳ شدت تبخیر به طور ویژه در حوضه آبریز ارومیه بسیار زیاد است و باعث شده تا دریاچه ارومیه در شرف خشک شدن قرار گیرد.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص آخرین وضعیت دریاچه ارومیه گفت: آبگیری دریاچه ارومیه در سال آبی جاری مجموعاً ۸۵۰ میلیون مترمکعب است که حدود ۱۶۰ میلیون مترمکعب آن از سد کانی سیب، ۳۶۹ میلیون مترمکعب از سدهای داخل حوضه آبریز دریاچه ارومیه، به ویژه سد شهید کاظمی بوکان رهاسازی شده است.
دکتر مجتبی ذوالجودی ادامه داد: امسال گرمای بسیار شدیدی را تجربه میکنیم و افزایش شدید تبخیر باعث شده تا بر اساس آمار وزارت نیرو از ۱۰ خرداد تاکنون تراز دریاچه ارومیه حدود ۲۴ سانتیمتر کاهش پیدا کند. هفتههای گذشته تبخیر بسیار زیاد شده بود و این کاهش تراز را رقم زد.
وی درادامه گفت : دریاچه ارومیه هنوز حدود ۹۶۰ میلیون مترمکعب آب داشته و این مقدار آب در ۴۰۸ کیلومتر از مساحت دریاچه وجود دارد لذا این امید را داریم که دریاچه به شرایط خوبی بازگردد. تبخیر در این تابستان بسیار شدید است و ممکن است شرایط دریاچه تا پاییز از این هم بدتر شود اما از اواسط پاییز بارندگیها مجدداً آغاز شده، تبخیر کاهش پیدا میکند و دریاچه مجدداً آبگیری میشود در نتیجه دریاچه خشک نخواهد شد.
ذوالجودی با اشاره به اینکه هیچکس منکر بحران دریاچه ارومیه نیست و باید به این بحران پرداخته شود، تأکید کرد: اما جملاتی مانند مرگ دریاچه ارومیه که مطرح میشود به هیچ وجه درست نیست؛ ما در حال پشت سر گذاشتن یک تابستان خشک هستیم و به همین دلیل است که تصاویر ماهوارهای دریاچه نیز نگرانکننده هستند اما با عبور از این تابستان سخت، دریاچه ارومیه جان دوبارهای میگیرد. پیشبینیهای بلند مدتی اقلیمی که البته تا ۶۵ درصد درست هستند، نیز پیشبینی میکند که بارندگی در حوضه آبخیز دریاچه ارومیه افزایش پیدا خواهد کرد.
چون خبر ندارید ظاهراً
فقط بالای این کویر و بیابان ارومیه اندازه آب خوردن چند تا پرنده آب داره