رئیس کل بانک مرکزی گفت : قانون بانک مرکزی که با همکاری مجلس در حال اصلاح است دومین اصلاح، قانون بانکداریست که به صورت طرح در مجلس مطرح شد و دولت خوشبختانه با مجلس به توافق رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در نشست خبری سه جانبه با وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و اصحاب رسانه گفت: متغیرهای کلان کشور طی پنج سال گذشته آسیبهای جدی داشته و نیازمند اصلاح اساسی در نظام پولی و بانکی، بودیم. متوسط رشد نقدینگی از سال ۹۷ تا ۱۴۰۱ حدود ۳۱
او ادامه داد: این روند به علت ایجاد بی اعتمادی میان مردم، نیازمند اصلاح بود. ما در بانک مرکزی با ترسیم یک نقشه راه، کنترل و مدیریت نقدینگی، مدیریت بازار ارز، تنظیم گری، تقویت و نظارت و تحکیم حکمرانی در حوزه ریال و ارز، تنظیم سیستم بانکی و تنظیم انتظارات و سیاستهای بانکی از جمله این موارد است.
اقای فرزین تاکید کرد: قانون بانک مرکزی با همکاری مجلس در حال اصلاح است معتقدیم اقتدار بانک مرکزی به خوبی در این قانون دیده نشده است. دومین اصلاح، قانون بانکداری است که به صورت طرح در مجلس مطرح بود و دولت خوشبختانه با مجلس به توافق رسید.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: متوسط رشد نقدینگی در سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ معادل ۳۳ درصد، تورم ۴۲ درصد، رشد سالانه دلار در بازار غیررسمی ۶۱ درصد و نرخ رشد تولید ناخالص داخلی ۱.۲ درصد بوده است. در سال ۱۳۹۹ رشد ۴۰.۶ درصد در نقدینگی کشور داشتیم. اما در سال ۱۴۰۱ که اقدامات خوبی در بانک مرکزی صورت گرفت، این نرخ به ۳۱.۵ درصد کاهش یافت
این نرخ در تیرماه امسال به ۲۷ درصد کاهش یافته است که زیر ۳۰ درصد و برنامه ریزی ما برای سال جاری ۲۵ درصد است.
تورم تولیدکننده از ۱۰۳ درصد بهار ۱۴۰۰ به ۳۲ درصد کاهش یافت
آقای فرزین گفت: شاخص تورم تولیدکننده نقطه به نقطه در اردیبهشت ۱۰۳ درصد بوده که در تیرماه امسال به ۳۲ درصد کاهش یافته است که کاهش شدیدی را داشته که بر روی نرخ تورم کل هم اثرگذار خواهد بود. تورم نقطه به نقطه بر اساس اعداد بانک مرکزی، حدود ۱۵ درصد از ابتدای سال تا به حال کاهش یافته است. این در حالی است که نرخ رشد تورم ماهانه کالا در ماه گذشته به صفر درصد رسید.
دلیلی برای افزایش قیمت ارز وجود ندارد
رئیس کل بانک مرکزی گفت: تمام عوامل بنیادی نشان میدهد که اقتصاد در حال کنترل است و دلیل بنیادی برای افزایش نرخ ارز وجود ندارد. این درحالی است که در حوزه حساب جاری، در سال ۱۳۹۰ حساب جاری ۲۶ میلیارد دلار مثبت بوده است. پس از آن که تحریمها آغاز شد، حساب جاری در سال ۹۸ یک میلیارد و ۶۵۲ میلیون دلار منفی بوده و در سال ۹۹ نیز حساب جاری منهای ۷۰۸ میلیون دلار بوده در سال ۱۴۰۰ به ۱۱ میلیارد و ۱۴۴ میلیون دلار و سال ۱۴۰۱ به ۱۴ میلیارد و ۴۳۳ میلیون دلار رسیده است.
ناترازی بانکها به معنی ورشکستگی نیست
آقای فرزین گفت: در حوزه نظام بانکی قبلا اعلام شده بود که تمرکز اصلاحات باید بر کاهش ناترازی باشد که در سمت بانکهای دولتی و خصوصی وجود دارد. پس دسته بندی از بانکها به لحاظ سلامت در ناترازی صورت گرفته و برای همه آنها برنامه اصلاح ناترازی تدوین کرده ایم.
این نکته را نیز تاکید کنم که منظور از ناترازی بانکها ورشکستگی نیست. ناترازی نظام بانکی ایران از منظر کسری نقدینگی است نه از منظر ورشکستگی. البته مشکل نقدینگی هم مشکل کمی نیست و اگر نتوانیم حل کنیم حتما به ورشکستگی میانجامد؛ ضمن اینکه نظام بانکی ما ورشکسته نیست.
برگزاری مجامع برای انحلال سه موسسه اعتباری
رئیس کل بانک مرکزی در نشست مشترک مسئولان اقتصادی دولت: مجامع انحلال سه موسسه اعتباری تا مهر ماه برگزار میشود. در مورد بقیه بانکها نیز با همکاری وزارت اقتصاد برنامه مشخصی داریم. هدف دولت امسال کنترل رشد نقدینگی با اصلاح شبکه بانکی و سایر ناترازیهای موجود است. هیچ بانکی خارج از کنترل بانک مرکزی نیست اگرچه برخی از بانکها اضافه برداشت رو به افزایش دارند که آنها در اولویت کار ما هستند.
برای آزادسازی منابع بلوکه شده، اگر مذاکره جواب ندهد، شکایت میکنیم
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به کنترل نرخ ارز گفت:دولت سیزدهم مسائل مربوط به مطالبات ارزی خود با سایر کشورها را ابتدا از مسیر مذاکره پیگیری میکند، اما اگر به نتیجه نرسد، حتما شکایت خواهیم کرد. روند مذاکرات با سایر کشورها برای آزادسازی منابع ارزی کشور روند مثبتی دارد و ان شاء الله اخبار خوبی در این زمینه اعلام خواهد شد. در امسال رشد ارایه ارز را به متقاضیان شاهد هستیم و رشد ۶.۸ درصدی را تجربه کرده ایم. تا به امروز ۲۳ میلیارد و ۸۲۳ میلیون دلار تامین کرده ایم در حالیکه در دوره مشابه سال قبل ۲۲ میلیارد و ۳۰۵ میلیون دلار ارز تامین کرده ایم.
بدنبال طراحی ریال آفشور هستیم
فرزین گفت: تقاضا برای ارز برای رفتارهای سفته بازانه شدیدا کاهش یافته. قبل عید روزانه ۳۰ میلیون دلار میفروختیم که الان متوسط حدود ۵ تا ۶ میلیون دلار برای رفع نیاز افراد است. این در حالی است که بالای ۶۰ نیاز ارزی را در سامانه آورده ایم؛ و امروز غالب نیازهای کشور در یک سامانه تامین میشود. به دنبال طراحی ریال آفشور هستیم که طرح مناسبی است که میتواند منجر به تقویت حکمرانی ریال شود ما مرزبان ریال هستیم نه دلار و باید ریال را تقویت کنیم.
قابل تحسین است !!!
======================
ضمنا
اموال تاراج شده دولت (مردم) به نام خصوصی سازی نیز باید برگردد !!