معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری از ابلاغ شیوهنامه حمایتی نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته ایران ساخت خبر داد.
وی افزود: با توجه به نگاه ویژه معاونت علمی و فناوری به موضوع «اقتصاد دانش بنیان» در دوره جدید و اضافه شدن این کلیدواژه بهعنوان «معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان»، مطابق برنامهریزی صورت گرفته بهمنظور توسعه بازار شرکتهای حاضر در نمایشگاه و همچنین فراهم شدن امکان حضور شرکتهایی که تاکنون به علت حوزه فعالیتشان قادر به حضور در نمایشگاه نبودهاند، مقرر شده که از دوره یازدهم با گسترش حوزههای نمایشگاه به تجهیزات حوزه تست و آزمون صنعتی و همچنین ارائه تسهیلات ویژه به طرف عرضه و تقاضا، شاهد برگزاری هرچه بهتر و مؤثرتر این رویداد فناورانه در کشور باشیم.
مشایخ گفت: دوره یازدهم هم همانند دوره های قبلی در چهارده بخش موضوعی نفت و پتروشیمی، برق، الکترونیک و نرمافزار، عمران و ساختمان، مکانیک، شیمی و متالورژی، کشاورزی و محیطزیست، فیزیک پایه، تجهیزات عمومی آزمایشگاهی، مواد آزمایشگاهی، مهندسی پزشکی و زیست مواد، تجهیزات آزمون صنعتی، تجهیزات آموزشی و آزمایشگاهی مدارس برگزار خواهد شد؛ با این تفاوت که شرکتها علاوه بر تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز دانشگاهها و مراکز پژوهشی، امکان عرضه محصولات با قابلیت استفاده در تست و آزمونهای بخشهای مختلف صنعتی را نیز خواهند داشت.
»» پرداخت یارانه خرید به مراکز پژوهشی و دانشگاهی
مشایخ گفت: در دوره یازدهم نمایشگاه همانند دوره های قبل، تخصیص یارانه برای دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات، فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت آموزش و پرورش و سایر دستگاههای اجرایی، دانشگاههای آزاد اسلامی، دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانشگاه پیام نور، جهاد دانشگاهی، پارکهای علم و فناوری و دانشگاههای فنی و حرفهای ادامه خواهد داشت و متقاضیان خرید از این نمایشگاه می توانند از یارانه خرید تجهیزات، مطابق با سطوح حمایتی مختلف (سطح اول ۴۰، سطح دوم ۲۵ و سطح سوم ۱۰ درصد) بهرهمند شوند.
وی در خصوص تغییرات ایجادشده در شیوهنامه حمایتی نمایشگاه برای خریداران مشمول یارانه گفت: هر شرکت حاضر در نمایشگاه در طول یک دوره برگزاری حداکثر می تواند از ۱۰ میلیارد ریال یارانه تخصیص داده شده به خریداران استفاده نماید؛ البته این امر برای تجهیزاتی که با روش ساخت بار اول و یا فروش بار اول در نمایشگاه عرضه میشوند، با تأیید واحد ارزیابی و نظارت فنی و کمیته راهبری برای شرکت سازنده و خریدار مستثنی بوده و میزان یارانه حمایتی توسط کمیته راهبری تعیین میشود.
مشایخ افزود: از دیگر تغییرات شیوهنامه حمایتی برای دوره یازدهم نمایشگاه میتوان به تخصیص یارانه به سبد خرید نهایی تمام خریداران دولتی، صرفاً با تأیید شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی اشاره کرد که این امر، موجب ارتقاء هدفمند زیرساختهای آزمایشگاهها و جلوگیری از خرید مازاد نیاز دانشگاهها خواهد شد.
»» تسهیلات سرمایه در گردش به شرکتهای سازنده تجهیزات
مشایخ گفت: با هدف کمک به تأمین نقدینگی، شرکتهایی که مجموع یارانه قراردادهای فروش نهایی آنها در نمایشگاه بیش از یک میلیارد تومان باشد، برای فروش مازاد میتوانند از تسهیلات سرمایه در گردش با نرخ کارمزد ترجیحی به میزان ۸۰ درصد قیمت فروش تجهیزات مشروط به ارائه ۲۰ درصد تخفیف برخوردار شوند که نرخ کارمزد و سقف تسهیلات سرمایه در گردش هر شرکت متقاضی با توجه به حجم قراردادهای نمایشگاه توسط کمیته راهبری تصویب و پرداخت خواهد شد.
»» پرداخت تسهیلات لیزینگ به خریداران تجهیزات تست و آزمون بخش صنعتی
معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی اضافه کرد: تسهیلات لیزینگ به خریداران بخش خصوصی که تجهیزات تست و آزمون خود را در نمایشگاه ایران ساخت خریداری نمایند، پرداخت خواهد شد و تلاش شده است که شرایط تسهیلات لیزینگ، جذابیت لازم بهمنظور توسعه بازار شرکتها به بخش صنعت را داشته باشد. اولویت استفاده از تسهیلات لیزینگ برای خریداران واجد شرایط حمایت، بر اساس اولویت زمان واریز پیشپرداخت بهحساب کارگزار مربوطه است و تا زمانی که میزان حمایتهای تعهد شده قطعی به سقف حمایت تخصیص دادهشده نرسیده باشد، درخواستهای جدید پذیرش خواهد شد.
مشایخ گفت: در حال حاضر برنامهریزی برای برگزاری دوره یازدهم نمایشگاه در آذرماه سال ۱۴۰۲ و همزمان با هفته پژوهش و فناوری در حال انجام است و بهزودی در خصوص زمانبندی ثبتنام و شرایط حضور در نمایشگاه اطلاعرسانی خواهد شد.
همچنین در دوره دهم نمایشگاه که آذرماه سال ۱۴۰۱ برگزار شد، ۳۸۰ شرکت حدود ۹۰۰۰ مدل-محصول را عرضه کردند که تاکنون منجر به فروش حدود ۱۵۲ میلیارد تومانی محصولات در نمایشگاه شده است.