شماری از نخستین گروه از پناهجویان در انگلیس که به شناوری در بندر پورتلند منتقل شده اند میگویند این مکان مانند یک زندان است و احساس میکنند به زندان منتقل شده اند.
یک پناهجوی افغان که هویت وی فاش نشده است به رسانههای انگلیس گفت: صدای قفلها و بازرسیهای امنیتی در این شناور به او احساسی شبیه آنچه از زندان آلکاتراز توصیف شده است میدهد.
وی افزود: در نخستین شب حضور در اتاقک کوچک این شناور، هم اتاقیش نیمههای شب وحشت زده از خواب پرید و احساس کرد در حال غرق شدن است.
این پناهجوی افغانستانی گفت: این شناور همچون یک زندان، دارای دروازههای ورودی و خروجی است و از اینکه در ساعات مشخصی باید سوار اتوبوس شویم و پس از طی مسافتی طولانی به جایی میرویم که بتوانیم پیاده روی کنیم. احساس بدی داریم.
این پناهجوی افغانستانی که گفته حدود یک سال پیش با هواپیما وارد انگلیس شده و در فرودگاه درخواست پناهندگی داده افزود: افرادی در میان آنان با تجویز پزشک و به ناچار داروهای ضد افسردگی قوی مصرف میکنند تا بتوانند روزگار بگذرانند و دو هفته است که نامهای دریافت کرده اند که در آن تهدید شده اند که اگر از رفتن به شناور خودداری کنند ارائه کمکها و عرضه خدمات پزشکی به انان قطع خواهد شد.
به گفته مسئولان این شناور سه طبقه، برای پناهجویان ساکن در آن، کارت شناسایی صادر میشود و برای سوار و پیاده شدن باید در ساعات مشخص و از گذرگاه امنیتی عبور کنند.
از میان نخستین گروه از پناهجویانی که با برنامه ریزی دولت انگلیس قرار بود به شناور بی بی استکلهم مستقر شوند بیست پناهجو از رفتن به این شناور خودداری کردند و این تصمیم را به چالش کشیدند که نهادهای حامی حقوق مهاجران گفتند از آنان حمایت حقوقی به عمل خواهند آورد.
اندرو گریفیث عضو ارشد دولت انگلیس در واکنش به خودداری شماری از پناهجویان برای انتقال به این شناور گفت: انتقال پناهجویان به شناور بی بی استکلهم "انتخابی نیست" و اگر پناهجویان از رفتن به آن خودداری کنند "از فهرست پشتیبانی پناهندگی خارج خواهند شد".
رسانههای انگلیس همچنین به نقل از یک پناهجوی ایرانی که نامش را درج نکرده اند به این جمله از او بسنده کردند که گفته صبحانه "خوب" حاوی "تخم مرغ، پنیر، مربا و کره" خورده است.
وزارت کشور انگلیس اعلام کرده است تا پاییز امسال حدود سه هزار پناهجو به شناورهای روی آب و پادگانهای نظامی متروک بازسازی شده، منتقل میشوند.
اقدام دولت انگلیس علیه پناهجویان، واکنش نهادهای مدنی را در این کشور در پی داشته است و شمای از آنان دولتهای انگلیس و امریکا را عامل ایجاد جنگها و ویرانیها و مهاجرتها میدانند که اکنون حاضر نیستند بخشی از پیامدهای اقدامات خود را تحمل کنند.