مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) قم، گفت: از مجموع زکات دریافتی ۲۵ درصد در پروژههای عمرانی و امور عام المنفعه مانند ساخت مسجد، درمانگاه و از این موارد و ۷۵ درصد در امور معیشتی محرومان و نیازمندان هزینه میشود.
وی با بیان اینکه در استان قم حدود ۶۷ روستا در پرداخت زکات مشارکت داشتند، گفت: طی یک سال گذشته ۹ مرکز نیکوکاری تخصصی زکات در بخشهای مختلف قم تأسیس شده که عمده درآمدهای شورای زکات مربوط به همین مراکز نیکوکاری است و بخش اعظم این درآمدها در همان مراکزی که حاصل میشود هزینه میشود.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) قم با بیان اینکه هر سال نسبت به سال گذشته شاهد رشد پرداخت زکات توسط مردم هستیم گفت: سال گذشته ۲۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان زکات پرداخت شده، ولی امسال از ابتدای سال تا آخر تیرماه ۲۵ میلیارد ۶۰۰ میلیون تومان زکات پرداختی داشته ایم که تا آخر سال یقینا نسبت به سال گذشته رشد خواهد داشت.
وی با بیان اینکه از مجموع زکات دریافتی ۲۵ درصد در پروژههای عمرانی و امور عام المنفعه و ۷۵ درصد در امور معیشتی محرومان و نیازمندان هزینه میشود، افزود: هزینه امور معیشتی نیازمندان از قبیل تهیه جهیزیه، لوازم خانگی، امور درمانی، مسکن، پوشاک و هزینههای امدادی و خدماتی و هزینههای امور عمرانی مانند ساخت و مرمت مساجد، درمانگاه، غسالخانه و از این موارد است که از این محل پرداخت میشود.
مسعودیان راد با بیان اینکه ۲۰ درصد کل زکات استان قم زکات واجب و ۸۰ درصد زکات مستحب است، تصریح کرد: به طور کلی مبالغی که از محل زکات واجب و مستحب جمع آوری میشود با رویکرد اشتغال زایی و محرومیت زدایی هزینه میشود.
گفتنی است شبکه سازی زکات بخشهای قنوات، سلفچگان و دستجرد، فرهنگ سازی مؤثر برای پرداخت زکات با تهیه کلیپ در صدا و سیما، نیاز سنجی محرومان روستاها و بخشها توسط کمیته امداد و رفع نیاز محرومان توسط شورای زکات از محل معادن و مؤدیان زکات، تبلیغات محیطی با موضوع زکات و اختصاص مبلغ اختصاصی برای ترویج زکات در بخش سلفچگان قم از جمله مصوبات این نشست بود.
در پایان این نشست از برخی ائمه جمعه و فرماندران استان قم که در راستای ترویج فرهنگ زکات فعالیت کردند با اهدای لوحی تقدیر به عمل آمد.