یک شرکت نوپای نروژی، با کمک فناوری نانو بطری آبی ساخته است که میتوان از آن برای تولید آب آشامیدنی استفاده کرد.
پایگاه خبری نیواطلس نوشت: دراین سامانه ابتدا یک صافی اولیه در بخش ورودی، رسوبات و ذرات بزرگتر را از آب جدا میکند. در بخش بعدی، الیاف میکرومقیاس توخالی در انتظار آب هستند تا ۹۹٫۹۹۹۹ ٪ از باکتریها، تک یاختهها و انگلها را حذف کند. در این بخش یک صافی مبتنی بر هالوژن ویروسها را کنترل میکند. یک صافی حاوی کربن فعال هم مسئول فلزات و مواد شیمیایی سنگین است که حتی مزه آب را نیز بهبود میدهد. در بخش بعدی یک صافی گرافنی قرار دارد تا ریزپلاستیکها را از بین ببرد، پشتیبانی ضدباکتریایی را ارائه دهد و بازده تصفیه آب را تقویت کند.
یکی از سوالات مطرح شده این است که آب آلوده از دهانه بطری وارد میشود و اگر از همان نقطه قرار باشد آب نوشیده شود، آلودگی وارد دهان میشود. اما طراحان این شرکت این بطری را به گونهای طراحی کردهاند که خروجی آب بطری با ورودی آن تفاوت داشته باشد و فقط با فشردن یک دکمه بتوان آب تمیز را از نقطهای دیگر دریافت کرد.
این بطری دارای مخزن داخلی برای نگه داشتن آب صاف نشده از آب تمیز است و از آلودگی آب تمیز جلوگیری میکند. بر خلاف سامانههایی که به مکیدن آب از طریق نی نیاز است، این فناوری بینیاز از این مکش است. باتری به کار رفته در این بطری به قدری قوی است که میتواند تا ۱۰۰ چرخه تصفیه آب، یعنی در حدود ۵۰ لیتر را پشتیبانی کند. عمر مفید صافیها در این بطری در حدود ۲۰۰ لیتر است.