احتمالا تاکنون شما هم این موضوع را تجربه کرده اید که پس از انجام حرکات ورزشی احساس خوبی داشته و شادتر هستید. اخیرا نتایج مطالعات جدید محققان نشان میدهد؛ بلند کردن وزنه و تمرینات قدرتی به کاهش افسردگی کمک میکند.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، یافتههای جدید محققان نشان میدهد: تمرینات قدرتی میتواند به طور قابل توجهی روحیه افراد را حتی برای کسانی که افسردگی متوسط داشته و به طور منظم ورزش نمیکنند کنند، بهبود بخشد. در واقع، این مطالعه نتیجه گرفت که تمرینات قدرتی، از جمله وزنه زدن به ویژه برای افرادی که علائم افسردگی شدیدتری دارند، موثر است. از سوی دیگر در این پژوهش مشخص شد اهمیتی ندارد که افراد برای تغییر خلق و خو، ورزشکار حرفهای باشند و هیچ ارتباطی بین داشتن عضلات بیشتر و احساس بهتر پس از تمرین ورزشی وجود نداشته و نکته اصلی فقط انجام تمرین بود.
بر اساس یافتههای این مطالعه، پس از تمرینات قدرتی یا وزنه برداری، افراد به همه فعالیتها علاقه بیشتری پیدا کرده، خلق و خوی بهتری داشتند و این موضوع باعث کاهش احساس بی ارزش بودن میشد. البته مطالعات نمیتوانند به ما بگویند که چرا تمرینات قدرتی برای تغییر خلق و خوی انسان مفید است، اما موضوع فوق ممکن است به این دلیل باشد که این ورزشها جریان خون به مغز را افزایش میدهد. گفتنی است مطالعات قبلی نیز نشان داده اند که وزنه برداری علائم اضطراب را کاهش میدهد.
دکتر برت گوردون، پژوهشگر این مطالعه، در رابطه با موضوع فوق گفت: جالب توجه است که پیشرفتهای بزرگ تری در میان بزرگسالان مبتلا به علائم افسردگی که نشان دهنده افسردگی خفیف تا متوسط است در مقایسه با افراد بالغ بدون چنین امتیازاتی مشاهده شد، که نشان میدهد ورزش ممکن است به ویژه برای کسانی که علائم افسردگی بیشتری دارند مؤثر باشد. نتایج این تحقیقات از بررسی ۳۳ مطالعه جداگانه شامل ۱۸۷۷ نفر به دست آمده است که شامل افراد افسرده و غیرافسرده بود. از سوی دیگر نتایج نشان داد که فرقی نمیکند افراد پنج بار در هفته به باشگاه میروند یا فقط دو بار در هفته، یا هر ست تمرینی را چند بار تکرار میکنند، چون فواید ورزش از نظر روحی و روانی تقریباً در همه موارد یکسان است و تنها چیزی که واقعاً مهم بود، حضور در محیط ورزشی و تکمیل تمرین بود.
نویسندگان این مطالعه در پایان نتیجه میگیرند: تمرینات ورزشی مقاومتی به طور قابل توجهی علائم افسردگی را در بین بزرگسالان بدون توجه به وضعیت سلامتی کاهش داد. در این میان تمرینات با وزنه فواید مشابهی برای سلامت روان دارند که با تمرینات هوازی، مانند دویدن نیز انجام میشود. این تغییر شرایط کاملاً جدا از مزایای فیزیولوژیکی آن مانند افزایش استحکام استخوان و جلوگیری از سایر بیماریهای مزمن است. نویسندگان توصیه میکنند که حداقل دو بار در هفته ورزش کنید و حدود ۱۰ تکرار از ۱۰ تمرین مختلف تقویتی را انجام دهید.
منبع: spring.org.uk