تولید آنتیبادیهای پلیکلونال پرمصرف در پژوهشگاه ابنسینای جهاددانشگاهی
مجری طرح تولید آنتیبادیهای پلیکلونال پرمصرف در پژوهشگاه ابنسینای جهاددانشگاهی گفت: هدف اصلی طرح تولید آنتیبادیهای پلیکلونال تأمین آنتیبادی مورد نیاز شرکتهای فعال در حوزه IVD است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی ابنسینا با طراحی و اجرای طرح تولید آنتیبادیهای پلیکلونال پرمصرف در زمره تولیدکنندگان اصلی این محصول در کشور قرار گرفته است.
دکتر جعفر محمودیان عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابنسینا و مدیر طرح با اشاره به اهمیت این آنتیبادیها گفت: آنتیبادیها مولکولهایی هستند که از نظر بیولوژیک بسیار فعالاند و به دلیل اتصال اختصاصی آنها به لیگاند مورد نظر، کاربردهای بالقوه فراوانی دارند. آنتیبادیهای پلیکلونال توسط ردههای مختلف لنفوسیتهای B ترشح میشوند و مجموعهای از ایمونوگلوبولینها هستند که در برابر یک آنتیژن اختصاصی واکنش نشان میدهند و اپیتوپهای متفاوتی را روی یک آنتیژن شناسایی میکنند.
وی درباره کاربردهای این آنتیبادیها بیان کرد: از جمله کاربردهای آنها میتوان به تشخیص بیماری، درمان، و شناسایی و حذف آلایندههای محیطی، کنترل عوامل بیماریزا و تخلیص مولکولهای پروتئینی اشاره کرد. همچنین، این مولکولها جزئی جداییناپذیر از تحقیقات پزشکی به شمار میروند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابنسینا درباره هدف این طرح که در پژوهشگاه ابنسینا طراحی و اجرا شده است، ادامه داد: هدف اصلی طرح تولید آنتیبادیهای پلیکلونال تأمین آنتیبادی مورد نیاز شرکتهای فعال در حوزه IVD است.
دکتر محمودیان درباره مراحل اجرایی این طرح عنوان کرد: بهطور کلی، روند تولید آنتیبادی پلیکلونال از آمادهسازی آنتیژن آغاز میشود. گام بعدی انتخاب گونههای جانوری است. در مرحله بعد ادجوانت انتخاب و آمادهسازی میشود و سپس، پروتکل تزریق انجام میشود. مراحل پایانی نیز شامل نظارت بر پاسخ آنتیبادی و جمعآوری آن است.
وی با اشاره به مزایای این طرح گفت: مهمترین مزیت این طرح بینیازی شرکتهای حوزه IVD و کیتسازی از واردات آنتیبادیهای پلیکلونال است و هم اکنون پژوهشگاه ابنسینا یکی از تولیدکنندگان اصلی آنتیبادیهای پلیکلونال برای شرکتهای فعال در این حوزه است.