بیخطرسازی پسماندهای عفونی خوزستان تعیین تکلیف میشود
علی بنی عگبه افزود: از چهار سال پیش به صورت جدی در این خصوص اقدام کردیم و کار بیخطرسازی پسماندهای عفونی این مراکز به سازمان پسماند شهرداری اهواز سپرده شد، اما به دلایل مختلف از جمله مشکلات سازمان پسماند یا آنهایی که پول نمیدادند و میخواستند با ۱۰۰ هزار تومان این کار برای آنها انجام شود، این مشکل ادامه پیدا کرد بنابراین پسماندها به صورت جسته گریخته از سطح شهر جمعآوری و به سایت صفیره منتقل میشدند.
وی ادامه داد: کارگروه مدیریت پسماند خوزستان در سال ۱۴۰۰ تصویب کرد که این پسماندها به عنوان پسماندهای ویژه تلقی میشوند و مدیریت این پسماندها با تولیدکننده خواهد بود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست اهواز بیان کرد: مقرر شده است که کار بیخطرسازی پسماندهای عفونی مراکز خرد درمانی بر عهده سازمان پسماند گذاشته شود یا باز هم از طریق شرکتهای خصوصی تعیین تکلیف شود، اما سازمان نظام پزشکی هزینههای جمعآوری پسماند عفونی مراکز درمانی خرد را آنقدر پایین تعیین کرده است که جوابگوی هزینههای مدیریت پسماند نخواهد بود.
بنی عگبه گفت: پسماندهای عفونی پس از جمعآوری باید بلافاصله بیخطرسازی و سپس دفع شوند و مراحل جمعآوری، بیخطرسازی و دفع، هزینههای گزافی برای شرکتها یا سازمان مدیریت پسماند ایجاد میکند.
وی افزود: طبق آییننامه قانون مدیریت پسماند و شیوهنامه مربوطه آن، متصدی اصلی نظارت بر این مساله، مراکز بهداشت هستند و ما به عنوان متولی محیط زیست کار نظارت عالیه را انجام میدهیم و از این ظرفیت استفاده میکنیم و مجبور هستیم برخی پزشکان را به دادسرا معرفی کنیم.