مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان از آغاز عملیات مرمت خانه تاریخی بهرامی خرمآباد خبر داد.
وی با بیان اینکه ۴۶۰ میلیون تومان برای اجرای این فاز از مرمت خانه تاریخی بهرامی اختصاص یافته است، افزود: کفسازی، مرمت دیوارهها، تعویض مصالح بنا و ساخت در و پنجره چوبی در این مرحله انجام خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان اظهار کرد: خانه تاریخی بهرامی که در محله درب باباطاهر خرمآباد واقع شده به شماره ۳۱۱۶۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
حسنپور با اشاره به اینکه در سالهای گذشته نیز اقداماتی برای مرمت این بنای تاریخی انجام شده است، ادامه داد: این اقدامات شامل مرمت، برچیدن قسمتهای اضافه شده به بنا (آبریزگاه و حمام)، اندود فرسوده و همچنین نمای سیمانی، کفسازی طبقه همکف و اول و مرمت و تعویض مصالح فرسوده بوده است.
وی گفت: شهر خرمآباد دارای بافت تاریخی مهم و ارزشمندی است از این رو در تلاشیم مرمت خانههای تاریخی با سرعت و دقت بیشتری انجام شود.
بافت تاریخی خرمآباد به مساحت ۵/۷۲ هکتار در مرکز فعلی و در ضلع غربی مجموعه کهن و ارگ تاریخی شهر، قلعه فلکالافلاک، واقع شده و دارای هفت محله کهن به نامهای زیدبن علی (ع) (دَر آقا)، باباطاهر (دَر بُوتار)، پشت بازار (پش بازار)، درب دلاکان (دَر دِلاکی)، باجگیران (باجگیرو)، پاسنگر و کلیمآباد (محله چاغروندها) است.
آثار لایههای تاریخی و دورههای رشد شهر خرم آباد را از دیدگاه معماری و شهرسازی میتوان به چهار دوره شکلگیری هسته نخستین شهر، صفویه، حکمرانان قاجار و پهلوی اول دسته بندی کرد که از هر کدام آثار معماری با ارزشی به یادگار مانده است.