دو کارخانه تعطیل شده در شیراز با حضور رییس قوه قضاییه بازگشایی شد .
این کارخانه که ۶۰۰ میلیارد تومان بدهکاری داشت ، دستگاه قضا ۶۱ درصد سهام آن را به سرمایه گذار جدید واگذار کرد و سرمایه گذار هم تاکنون ۲۵۰ میلیارد تومان بدهی این واحد تولیدی را پرداخت کرده است .
اکنون ۱۵۰ نفر در کارخانه روغن نباتی شیراز مشغول به کار شده اند که با راه اندازی کامل آن ۴۰۰ نفر دیگر به کارخانه بازخواهند گشت .
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه گفت: این کارخانه به علت سو مدیریت تعطیل شده بود که با تغییر مدیریت آن بخش عمدهای از مشکلاتش برطرف شد .
کارخانه روغن نباتی شیراز به عنوان یکی از قدیمیترین واحدهای تولیدی کشور، در جریان واگذاریهای غیراصولی و خارج از ضابطه، به دلیل سوء مدیریت، با مشکلات اقتصادی و بدهی مواجه شده بود. با ورود دستگاه قضایی، اقدامات ناظر بر جلوگیری از ورشکستگی، رکود، تعطیلی و ارتقاء تولید و اشتغال در این کارخانه، در دستور کار قرار گرفت . مهمترین وجه ورود دستگاه قضایی به رفع مسائل و مشکلات کارخانه روغننباتی شیراز، تمهید مقدمات حقوقی و قضایی برای انتقال این کارخانه به خارج از شهر و در منطقه ویژه اقتصادی، برای صیانت از حقوق عامه و رفع مشکلات زیستمحیطی است .
رئیس قوه قضاییه گفت : حل و فصل کامل مشکلات کارخانه روغن نباتی شیراز نیازمند همراهی و کمک همه بخشهای ذیربط است و در این مسیر، دستگاه قضایی همانگونه که تاکنون مساعدتهای لازم را داشته است، همچنان سعی خواهد کرد بر اساس قوانین و مقررات، رفع مشکلات مربوط به حوزه بانکی و همچنین انتقال کارخانه به خارج از شهر جهت کاهش مشکلات زیستمحیطی را در دستور کار قرار دهد.
احیای روند تولید در کارخانه روغن نباتی شیراز، بیش از همه مرهون تلاشها و زحمات کارگران این کارخانه است .
همچنین کارخانه ای تیای که هفده سال تعطیل شده بود امروز دوباره راه اندازی شد .
این کارخانه هم که انواع تجهیزات مخابراتی، رادیویی و دستگاههای ای تی ام و دستگاه کارت خوان جایگاههای سوخت را تولید میکند سال ۱۳۸۵ به بخش خصوصی واگذار شد، اما نتوانست به تولید ادامه بدهد و تعطیل شد .
با ورود دستگاه قضا برای حل مشکلات این کارخانه که ۱۵۰۰ نیروی آن بیکارشده بودند بخشی از این واحد تولیدی به مزایده گذاشته شد و اکنون احیا شده و۸۰ نفر دراین کارخانه مشغول به کار شده اند .
کارخانه صنایع مخابراتی راه دور ایران (ITI) از حدود ۱۷ سال پیش بهدلیل واگذاری به افراد فاقد اهلیت و تخصص و در نتیجه سوءمدیریت، با مشکل عدم نقدینگی برای تأمین مواد اولیه و در نتیجه تعطیلی و رکود کامل مواجه شده بود؛ اکنون با مساعدت بخشهای ذیربط از جمله دادگستری استان فارس، امکان تسویه بدهی کارخانه آیتیآی و تعیین مالکیت آن با مشارکت بانک عامل فراهم شده است که سبب تسهیل سرمایهگذاری و احیای کارخانه و بازگشت به کار بیش از ۲ هزار نفر به طور مستقیم به چرخه اشتغال خواهد شد.
در نتیجه اقدامات دستگاه قضایی، از مزایده کارخانه آیتیآی جلوگیری به عمل آمد و همچنین روند واگذاری آن به سرمایهگذار دارای اهلیت و تخصص تسهیل شده است.
رئیس قوه قضاییه در جریان بازدید از کارخانه صنایع مخابراتی راه دور ایران در شیراز، ضمن گفتگو با دستاندرکاران این کارخانه و مسئولان مربوطه استان، طی سخنانی، با اشاره به اهتمام خود به بازدیدهای میدانی از مراکز مختلف از جمله بنگاههای تولیدی و صنعتی در راستای حمایت از رشد تولید و مهار تورم، گفت: ضرورت دارد اقداماتی که در راستای احیای واحدهای تولیدی آغاز میشود، با قوت ادامه یابد و در این مسیر نباید هیچگونه عقبگردی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: باید همه قوا و دستگاههای کشور بر مقوله تحقق شعار سال ناظر بر مهار تورم و رشد تولید، متمرکز شوند؛ اگر رشد تولید و اشتغال محقق شود، بیگمان بسیاری از مشکلات اجتماعی و مشکلات حوزههای دیگر نیز مرتفع خواهد شد.
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: باید از همه فعالان اقتصادی و همه فعالان بخش خصوصی که دارای اهلیت و توانایی و تخصص در حوزههای تولیدی و صنعتی هستند، حمایت همهجانبه را به عمل آوریم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: در جریان بازدیدهایی که امروز از کارخانه روغن نباتی شیراز و کارخانه آیتیآی داشتم و همچنین گزارشاتی که از قبل به من واصل شده بود، به این نتیجه رسیدم که چنانچه همکاری و همدلی همه دستگاهها با روحیه جهادی آمیخته شود، بخش عظیمی از مشکلات این واحدهای تولیدی قابل رفع است .
رئیس قوه قضاییه در جریان بازدید از کارخانه آیتیآی با کارکنان بخشهای مختلف این کارخانه از جمله مهندسین و کارگران آن نیز به گفتگو پرداخت و در جریان مسائل و مشکلات آنها قرار گرفت.
رئیس عدلیه گفت: مهندسان و کارگران کارخانه آیتیآی نیروهایی هستند که در میانه میدان رشد و رونق تولید قرار دارند؛ لذا حمایت همهجانبه از آنها و استیفای تمام و کمال حقوق آنها، از ضروریات است. وقتی کارگری در جریان این بازدیدها، از مشکلات چندین ساله خود در دریافت حقوق سخن میگوید، من نسبت به او و همه قشر کارگر و کارکنان بخشهای صنعتی، احساس مسئولیت میکنم.