معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: تا چند روز پس از اربعین در کربلا و عمدتاً در مسیرهای برگشت مواکب اصلیمان را حفظ خواهیم کرد، تا به ارائه خدمات بپردازند.
حجتالاسلام عادل افزود: البته از سراسر کشور در مرزهای ورودی و خروجی و در تمام شهرهای عراق از جمله نجف، کربلا، کاظمین و سامرا مواکب خواهیم داشت. در مجموع بیش از ۳۵۰ موکب از مجموعه سازمان اوقاف، بقاع متبرکه، متولیان موقوفات با کمک خیرین و گروههای جهادی به خدمترسانی در این ایام خواهند پرداخت.
وی همچنین گفت: یکی از موضوعاتی که در برنامهریزیهای مربوط به اربعین پرداخته میشود، زمانبندی نحوه ارائه خدمات است. البته اینکار مشکلی است. چون فقط حدود چهار پنج میلیون نفر از ایران برای زیارت راهی میشوند، که در مدت یک هفتهای امکانپذیر نیست و لازم است از لحاظ زمانی کار توسعه یابد.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف افزود: از اول صفر آمادگی ارائه خدمات به زائران وجود داشته باشد؛ چراکه ممکن است خیلی از زائران بخواهند سفرشان را زودتر آغاز کنند. ولی از آن طرف هم حضور افراد در عراق و ارائه خدمات به زائران کار فرسایشی و سختی است. نهایت تلاش این است که در نقاطی که احتمال حضور زائران بیشتر است، خدمات را زودتر ارائه داد. بعد از اربعین هم که زائران در مسیر برگشت به مرزهای ورودی کشور هستند، تا چند روز پس از اربعین هم بتوانیم مواکبمان را داشته باشیم.
حجتالاسلام عادل درباره خدمترسانی مواکب بعد از مراسم اربعین در عراق گفت: تقریباً بعد از اربعین در نجف زائر زیادی وجود ندارد. زائران معمولاً تا یک روز قبل از اربعین در نجف هستند و بعد به سمت کربلا حرکت میکنند. اما تا چند روز پس از اربعین هم در کربلا و عمدتاً در مسیرهای برگشت مواکب اصلیمان حفظ خواهیم کرد، تا به ارائه خدمات بپردازند.