رئیس کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه اربعین حسینی با بیان اینکه برای اربعین امسال، بیش از ۴ هزار درخواست تمدید و صدورپروانه موکبداری جدید ثبت شده است، ۵ نکته و توصیه مهم را به موکبداران و زائران خاطرنشان کرد.
وی با تاکید بر اینکه حضور موکبداران ایرانی فقط با هدف مشارکت در فیض میزبانی از زائران اربعین حسینی است، افزود: موکبداران و زائران ایرانی باید به قوانین، آداب و رسوم و فرهنگ کشور میزبان راهپیمایی اربعین حسینی پایبند باشند.
مآب، پرهیز از ایجاد فضای رقابت منفی بین موکبهای ایرانی و عراقی را نکته مهم دیگر برشمرد و گفت: مردم و عشایر عراقی، گاه با برپا کردن یک چادر یا خیمه ساده و تقدیم چای و خرما، خالصانه و با همه وجود به میزبانی از زائران اربعین حسینی میپردازند، لذا هر اقدامی از سوی موکبهای ایرانی که القاکننده فضای رقابتی یا تفاخر به امکانات باشد، امری نکوهیده و ناپسند است.
رئیس کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه اربعین حسینی با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب مبنی بر «مردمی ماندن اربعین حسینی» گفت: حضور موکبهای بزرگ وابسته به نهادهای بزرگ دولتی نباید به گونهای باشد که این حرکت بزرگ مردمی را تحت الشعاع قرار دهد و عرصه را برای خدمت موکبهای مردمی کوچک تنگ کند.
جلالمآب روحیه خادمی را نکته سوم در امر میزبانی از زائران اربعین برشمرد و گفت: قرارگرفتن در حلقه خادمان سیدالشهداء (ع) میطلبد تا موکبداران و خادمان مواکب ایرانی با تمام توان و روی گشاده به استقبال زائران حسینی بروند و خدای ناکرده با تندرویی ناشی از خستگی، زائران را رنجیده خاطر نکنند.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه مراسم اربعین حسینی تجلی امت واحده اسلامی است، افزود: موکبداران باید تا زمان تکمیل ظرفیت موکب، پذیرای همه زائران چه ایرانی و چه غیرایرانی باشند و خدای ناکرده به بهانه اینکه موکب مختص زائران فلان شهرستان یا گروه است، مانع ورود سایر زائران حتی زائران خارجی شوند.
وی ایجاد موکبهای مشترک ایرانی عراقی را نکته پنجم در امر میزبانی از زائران اربعین حسینی برشمرد و گفت: تشکیل موکبهای مشترک با برادران عراقی افزون بر پیامدهای مثبت فرهنگی، به کاهش هزینههای حمل و نقل، تامین زمین و زیرساختها و... نیز کمک خواهد کرد.