معاون اول رئیس جمهور در مراسم افتتاح چهارمین جشنواره ملی «علم تا عمل» گفت: فقط شرکت های دانش بنیان می توانند جایگاه ایران را در نظام بین الملل ارتقا دهند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، اسحاق جهانگیری افزود: دولت تدبیر و امید در همه زمینه های اقتصادی بر اساس حرکت های علمی ، سیاست های اقتصادی را تدوین میکند تا به کاهش تورم ، ایجاد اشتغال و رفاه نسبی در زندگی مردم منجر شود.
وی افزود : این دولت به پشتیبانی ملت و دانشمندان ابتدا باید شرایط اقتصادی را در مدت زمان مشخص تغییر دهد که البته در این حرکت اقتصادی ، اولویت بندی وجود دارد که در مرحله نخست باید ثبات را به اقتصاد بازگردانیم تا اقتصاد از حالت شوک خارج شود .
جهانگیری گفت: مهمترین کاری که باید مسئول اقتصاد کشور برای خود و سازمان خود انجام دهد این است که در جامعه اعتماد ایجاد کند.
وی افزود: باید بتوانیم در بحث ارز ، تورم و بیکاری و سیاست های اقتصادی ثبات به وجود آوریم و در مرحله بعد شاخصهای منفی را متوقف کنیم و آنها را به سمت مثبت حرکت دهیم.
جهانگیری ادامه داد: درپایان شهریور میزان تورم از 40 درصد عبور کرد که اگر بتوانیم این میزان را در همین نقطه متوقف کنیم و به سمت کاهش پیش رویم ،کار بزرگی انجام داده ایم .
معاون اول رییس جمهور گفت : درگام بعدی باید فضایی را به وجود آوریم که بخش خصوصی و صاحبان ایده بتوانند وارد فعالیت شوند و فعالیت های اقتصادی انجام دهند .
وی با بیان اینکه یکی از زمینه های مورد تأکید در اقتصاد ، توسعه علم و فناوری است افزود : سیاست قطعی دولت حمایت از توسعه علم و فناوری است و در این مسیر به هر میزان که نیاز باشد از نخبگان کشور حمایت میکنیم .
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد : ایران می تواند در بخش علمی به عنوان یک کشور پیشگام باشد.
جهانگیری با بیان اینکه باید حلقه های ارتباطی سرمایهگذاران و مبتکران به هم متصل شود گفت : چرخه تبدیل علم و فناوری به کالای قابل مصرف یکی از وظایف شرکتهای دانشبنیان است که شاید 90 درصد این علم ها به کالای اقتصادی تبدیل نمی شود .
وی با بیان اینکه باید حمایت از شرکت های دانش بنیان را در اولویت قرار دهیم افزود : لزوما کسی که تولید علم و فناوری می کند نباید خودش سرمایه گذار باشد بلکه سرمایه گذاران باید به این حلقه ها وصل شوند .
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان می توانند جایگاه ایران را در نظام بین المللی ارتقا دهند گفت: منابع طبیعی مانند نفت از این بالاتر نخواهند رفت بلکه انچه باعث قدرت کشوری می شود ، شرکت های دانش بنیان هستند .
وی افزود : دولت تدبیر و امید با قاطعیت در جلسات هیئت دولت بر استفاده از نظر نخبگان تاکید دارد و امیدواریم دولت با گشایشی که در اقتصاد بوجود خواهد آمد حمایت بیشتری از شرکت های دانش بنیان انجام دهد .
معاون اول رییس جمهور گفت: مهمترین تدبیر دولت این بود که امید را به مردم و به خصوص نخبگان بازگرداند و امید دولت این است که نخبگان جامعه کمک کنند تا دولت از موانع عبورکند.
وی با بیان اینکه دولت به دنبال نخبه سازی و نخبه پروری است افزود: نخبگان ،سرمایه های این کشور هستند و دولت قول میدهد تا از نظرهای نخبگان در نظام مدیریتی کشور استفاده کند.
سیاستهای اقتصادی باید علمی باشد
معاون اول رئیسجمهور گفت: سیاستهای اقتصادی باید متکی به علم باشد و راهکار بهبود اقتصاد کشور اتخاذ این گونه سیاستهاست.
اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاح چهارمین جشنواره ملی «علم تا عمل» در مصلای امام خمینی (ره) تهران افزود: یکی از مسائلی که اقتصاد و همه موضوعات مختلف کشور را تحت تاثیر قرار میدهد و به کشور به صورت جدی آسیب وارد میکند اتکای بیش از حد به درآمدهای نفتی است.
وی گفت: اتکای بیش از حد به درآمدهای نفتی باعث میشود مواقعی که درآمدهای نفتی افزایش مییابد همه انتظار تغییر اساسی در زندگی مردم و توسعه کشور دارند، اما پس از گذشت دورهای در ارزیابیها مشخص میشود که نه تنها اثری نداشته بلکه بخشی از دستاوردهای کشور نیز آسیب جدی دیده است.
جهانگیری افزود: بر همین اساس مقام معظم رهبری تاکید کردند طی برنامه پنج ساله اتکاء به درآمدهای نفتی کاهش یابد و امیدواریم با حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان به کمک نخبگان کشور بتوانیم این دوران را به خوبی مدیریت کنیم.
معاون اول رئیس جمهور درادامه با بیان اینکه کشور هم اکنون از نظر اقتصادی در شرایط مناسبی قرار ندارد گفت: این حرف شعار این دولت نیست بلکه کسانی که نیم نگاهی به اقتصاد داشتند و دولتمردان گذشته هم آن را بیان کردهاند.
وی افزود: البته بخشی از این وضعیت اقتصادی ناشی از تحریمهای ظالمانه و بخشی نیز از سیاستهای غیرعلمی، غیرکارشناسانه و شتابزده است که در کشور اجرا شد.
جهانگیری گفت: رشد اقتصادی، انباشت سرمایهگذاری، نرخ تورم و بیکاری از جمله شاخصهایی هستند که اقتصاد با آن ارزیابی میشود و متاسفانه آمار و ارقام منابع رسمی کشور به خصوص در سال 91 وضعیت بسیار نگرانکنندهای را نشان میداد.
معاون اول رئیس در ادامه به سیاست های دولت برای بهبود اقتصاد کشور اشاره کرد و افزود: دیپلماسی خارجی و تعامل با دنیا در چارچوب سیاستهای مقام معظم رهبری است یعنی حکمت، مصلحت و عزت کشور برای رفع تحریمهای ظالمانه یکی از سیاستهای دولت است.
وی گفت: سیاستهای علمی اقتصادی از جمله راهکارها برای بهبود اقتصاد است و من به مردم و نخبگان اطمینان میدهم در این زمینه از آنها بهره ببریم.
جهانگیری افزود: سیاستهای شتابزده ممکن است برخی مسئولان را در مقطعی کوتاه به محبوبیت برساند ولی آثار مخرب آن سالهای سال پابرجا خواهد ماند.
دکتر اسحاق جهانگیری صبح امروز با حضور در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) ضمن بازدید از بخشهای مختلف این نمایشگاه ، در جریان آخرین دستاوردهای دانشمندان کشورمان و تحولات علمی و فناوری قرار گرفت.
گفتنی است ، چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی علم تا عمل با شعار تجاری سازی فناوری و محصولات دانش بنیان در عرصه ملی برگزار شده است و از یازدهم تا چهاردهم آبان ادامه خواهد داشت.
در جشنواره علم تا عمل امسال درحدود 820 شرکت و 1104 طرح شرکت کردند که 55 طرح جزء طرحهای برگزیده کشور و 79 طرح نیز از طرحهای نمونه استانی است.
فعالیت این شرکت ها در بخشهای مختلفی همچون فناوری زیستی ، فناوری اطلاعات و ارتباطات، الکترونیک و کنترل ، تجهیزات پیشرفته ساخت و تولید آزمایشگاهی ، داروهای پیشرفته پزشکی ، هوا و فضا، فناوری نانو و محصولات دیگر بخشهاست.