رئیس مرکز بهداشت دزفول نسبت به آسیب پذیری بیشتر کودکان در برابر گرمازدگی به خانواده ها هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان،محمدعلی شفیعینیا گفت: کودکان از جمله آسیب پذیرترین گروههای سنی در مقابل گرمازدگی هستند و ضروری است والدین در این روزهای گرم نسبت به مراقبت بیشتر از کودکان خود اهتمام جدیتری داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه میزان تاب آوری کودکان در برابر گرمازدگی بسیار پایینتر از سایر گروههای سنی است، افزود: پایین بودن توانایی بدن برای تنظیم دما، مصرف کم مایعات، ناآگاهی و ناتوانی در مراقبت از خود، مصرف برخی داروها و همچنین ابتلا به برخی بیماریها موجب شده تا کودکان در مقابل گرمازدگی آسیب پذیری بالایی داشته باشند.
وی گرمازدگی را یک فوریت پزشکی خواند و ادامه داد: علائم گرمازدگی در کودکان شامل افزایش دمای بدن، داغی و قرمزی پوست، فرو رفتگی چشمها، استفراغ، اسهال، کم شدن میزان ادرار، نبض ضعیف، تنفس تند، گریه، بیقراری، تحریک پذیری، بیحالی و کاهش سطح هوشیاری است.
رئیس مرکز بهداشت دزفول گفت: والدین درصورت مشاهده هر کدام از این علائم باید هرچه سریعتر کودک را به نزدیکترین مرکز درمانی انتقال دهند یا با فوریتهای پزشکی (۱۱۵) تماس بگیرند.
شفیعی نیا با برشمردن اقدامهای اولیه در مواجهه با کودک گرمازده افزود: انتقال کودک به محیط خنک، کاهش لباسهای کودک، دادن مایعات خنک در صورت هوشیاری و گذاشتن کیسه یخ روی گردن، کشاله ران و زیر بغل از کمکهای اولیهای هستند که تا زمان رسیدن نیروهای امدادی به کاهش دمای کودک کمک میکند.
شفیعی نیا با تاکید بر لزوم پرهیز از ترددهای غیرضروری، فعالیت در ساعات اوج گرما و همچنین رها کردن کودک در فضاهای بسته مانند خودرو، تصریح کرد: والدین باید برای کودک خود از لباسهای گشاد، نخی و رنگ روشن استفاده کنند و کودکان خود را در معرض تابش نور مستقیم خورشید قرار ندهند.
وی ادامه داد: به همراه داشتن بطری آب و مصرف مداوم نوشیدنیهای خنک از دیگر راهکارهای مقابله با گرمازدگی است که باید والدین در این روزهای گرم رعایت آنها را مورد اهتمام قرار دهند.