استاندار بوشهر گفت: بکارگیری سرمایهگذاران بخش خصوصی با همکاری بسیج سازندگی و نیروهای جهادی در طرحهای آبخیزداری استان بوشهر یک ضرورت است.
وی با بیان اینکه در حوضه آبریزمند اکنون سد باغان مستقر است و سال گذشته آبگیری شد گفت: سد دشت پلنگ نیز در این حوضه آبریز قرار دارد که انتهای سال آینده آبگیری میشود، مطالعات سد دهرود نیز به پایان رسیده و بهزودی عملیات اجرایی آن آغاز میشود و چند سد دیگر و طرح آبخیزداری در حوضه آبریز رودخانهمند مستقر است که نقش مهمی در مدیریت آبهای روان دارد.
استاندار بوشهر، نقش عملیاتهای آبخیزداری در مدیریت آبهای روان را مورد اشاره قرار داد و افزود: بررسیها نشان میدهد سالانه ۲ تا ۳ میلیارد مترمکعب روان آب با عبور از استان بوشهر راهی دریا و خلیجفارس میشود که با توجه به مولفههای کنترل سیلاب، تقویت منابع آب زیرزمینی، اکوسیستم شرایط زیست محیطی، نیاز آب در حوزه کشاورزی، شرب و دیگر عرصهها، تابآوری محلی و مسائل اجتماعی، باید مدیریت هدایت روان آبها در دستور کار قرار گرفته شود.
محمدیزاده با بیان اینکه حوضههای آبریز در عرصههای جاری شدن سیلاب، تقویت آب زیرزمینی، زیست بوم و دیگر بخشها اثرگذار هستند اضافه کرد: تمام حوضه آبریز استان بوشهر دارای طرح مطالعاتی هستند که بر اساس آن اجرا طرحهای آبخیزداری باید در اولویت قرار گرفته شود.
وی با بیان اینکه بخش عمدهای از آبهای آشامیدنی، کشاورزی و صنعتی وارد زمین و به پساب تبدیل میشود افزود: تکمیل مطالعات طرح جامع آبخیزداری استان بوشهر در اولویت قرار گرفته شود.
استاندار بوشهر یکپارچه کردن کل منطقه حوضه آبریز را مورد تأکید قرار داد و با بیان اینکه طرحهای آبخیزداری تدوین شده است گفت: تکمیل طرح مطالعاتی حوضه آبریز در اولویت قرار بگیرد و برای اجرایی شدن طرحهای آبخیزدای باید منابع مختلف مورد استفاده قرار گرفته شود.
محمدیزاده خلق منابع اعتباری مردمی و دولتی برای طرحهای آبخیزداری را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: مشارکت و همکاری کشاورزان در اجرا طرحهای آبخیزداری در راستای تقویت منابع آب چاههای مناطق روستایی باید مورد توجه قرار گرفته شود.
وی با بیان اینکه باید منابع بخش خصوصی در طرحهای آبخیزداری استفاده شود گفت: به کارگیری سرمایهگذاران بخش خصوصی با همکاری بسیج سازندگی و نیروهای جهادی در طرحهای آبخیزداری استان بوشهر یک ضرورت است.