وزیر نفت گفت: آخرین فاز پارس جنوبی؛ فاز ۱۱ به عنوان مهمترین و مرزیترین فاز پارس جنوبی پس از ۲۰ سال در آستانه بهره برداری است.
وی گفت: روزانه بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون مترمکعب گاز از میدان پارس جنوبی در فاز ۱۱ برداشت میشود.
توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، بهعنوان آخرین فاز دریایی این میدان مشترک، به حدود ۲۰ سال قبل باز میگردد. در آن زمان، شرکتهای ایرانی بهعنوان پیمانکارانی در کنار شرکتهای خارجی حضور داشتند. فاز ۱۱، اما در پیچ و خم این سالها هیچگاه به سرانجام نرسید و تنها در چند قرارداد بین شرکتهای ایرانی و خارجی دست به دست شد.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم، استفاده از توان شرکتهای ایرانی در دستو کار قرار گرفت و پتروپارس بهعنوان شرکت اکتشاف و تولید ایرانی عهدهدار توسعه فاز ۱۱ شد؛ فازی که به دو سکو برای تولید ۵۶ میلیون مترمکعب گاز در روز نیاز دارد، اما ساخت سکو حدود پنج سال زمان میبرد و با توجه به این موضوع، ابتکار جدیدی در شرکت ملی نفت ایران مطرح شد؛ جابهجایی یکی از سکوهای فاز ۱۲ که تولید آن دیگر اقتصادی نبود و نصب آن در موقعیت فاز ۱۱ تا برداشت گاز از این فاز با سرعت بیشتری همراه باشد.
این طرح روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز، ۵۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۷۵۰ تن گوگرد در روز تولید خواهد کرد که این خروجی به تأمین نیازهای مصرف داخلی ایران و کمک به ظهور کشور به عنوان یک صادرکننده مهم منطقهای کمک خواهد کرد.
مزایای اقتصادی تکمیل فاز ۱۱ نیز بسیار زیاد است. تخمین زده میشود این طرح تا ۱۰ هزار شغل ایجاد کند و ۲۰ میلیارد دلار درآمد برای ایران به همراه داشته باشد. افزون بر این، این طرح همچنین به احیای بخش نفت و گاز ایران که در طول سالها بهدلیل تحریمها و سرمایهگذاری کم با مشکل روبهرو شده است، کمک میکند.