یک عضو ارشد دولت انگلیس در واکنش به اعتراضهای گسترده علیه انتقال و نگهداری پناهجویان در یک شناور دارای ۲۲۲ اتاقک، میگوید: این شناور برای پناهجویان آنگونه که مخالفان اجرای این طرح مطرح میکنند، «تله مرگ» نیست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، گرانت شاپس، به خبرنگاران گفت: هیچ دلیلی ندارد که این شناور "کاملاً ایمن نباشد".
این در حالی است که کارشناسان آتش نشانی پس از بررسی ایمنی این شناور یا بارج اعلام کردند: خروجیهای آن با ازدحام بیش از حد احتمالی در بی بی استکهلم از نظر ایمنی مایه نگرانی است.
اتحادیه آتش نشانی انگلیس (FBU) هم اعلام کرد که پس از ابراز نگرانی جدی کارشناسان آن درباره ازدحام بیش از حد احتمالی و نبود دسترسی مناسب به خروجیهای آتشنشانی، مراتب را به صورت مکتوب به دولت ارائه کرده است.
بن سلبی، دستیار دبیر کل FBU به نشریه گاردین گفت: "آتش نشانها به عنوان تنها صدای حرفه ای، معتقدند که شناوری که دولت قصد دارد پناهجویان را به ان منتقل کند " تله مرگ بالقوه است. "
منتقدان این اقدام دولت را که با حمایت ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس در حال پیگیری است، نقض اشکار حقوق مهاجران میدانند و میگویند این شناور مشابه برج مسکونی گرنفل است که صدها نفر از پناهجویان برغم هشدارهای ایمنی و نگرانیهای ساکنان و کارشناسان در ان اسکان داده شدند و در یک اتش سوزی هفتاد دو نفر از زنان و مردان و کودکان در مقابل دیدگان اقوام و همسایهها زنده در اتش سوختند وبه گفته کارزار عدالت برای گرنفل، با گذشت چند سال هنوز عدالت درباره عاملان بروز این فاجعه اجرا نشده است.
این شناور بحث برانگیز به نام بی. بی. استکهلم، که به عقیده کارشناسان در صورت بروز حادثه و اتش سوزی شرایطی مشابه گرنفل را برای ساکنان آن رقم خواهد زد، هم اکنون در بندر پورتلند واقع در جنوب غرب انگلیس لنگر انداخته است تا در سه طبقه با ۲۲۲ اتاقک ان حدود پانصد پناهجو به اجبار به آن منتقل شوند.
نگهداری پناهجویان روی اب در کنار انتقال انان به پادگانهای متروک ارتش و کشور افریقایی رواندا، یکی از راهبردهای اعلامی دولت انگلیس برای اسکان پناهجویان است تا به این ترتیب انگیزه ورود مهاجران را کاهش دهد و از ورود انان جلوگیری کند.
یک منبع وزارت کشور انگلیس به بی بی سی گفت: معرفی دیر هنگام نمایندگی اداره بهداشت و ایمنی برای بررسی شیوههای کاری کارکنان بندر، علت آخرین تاخیر بوده است و نه نگرانیهای ناشی از ایمنی و آتش سوزی.
همه نهادهای حامی حقوق پناهجویان این اقدام دولت را مغایر با اصول انسانی و حقوق بشری دانستند و لغو ان را خواستار شدند، اما دولت انگلیس اعلام کرده است بر اجرای آن مصمم است.
دولت انگلیس پیشتر نیز از بازسازی پادگانهای متروک ارتش برای اسکان پناهجویان خبر داده بود.
انگلیس در حالی سختگیرانهترین شرایط را علیه پناهجویان به کار گرفته است که در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی به نسبت جمعیت و وسعت کمترین پناهجو را پذیرفته است.
منتقدان این اقدام دولت میگویند: این شرم اور است که دولت انگلیس با لشکر کشی و حملات نظامی به کشورهایی همچون عراق، افغانستان، لیبی، سوریه و برخی دیگر از کشورها و بمباران آنها و تخریب گسترده خانهها و زیر ساختهای این کشورها موجب آوارگی میلیونها نفر شده است، اما حتی شمار کمی از این اوارگان و پناهجویان را نیز تحمل نمیکند.