افراد جویای کار با شرکت در دورههای آموزش دوگانهی فنی و حرفهای میتوانند کارشان را هم تضمین کنند.
آقای سلمانی توضیح داد: در واقع، فرد در این طرح، ۳۰ درصد از آموزش را در مراکز فنی و حرفهای و ۷۰ درصد را در محیطِ واقعیِ کاری میگذراند و بعد از آن، به شرط قبولی در امتحانات کتبی و عملی، به استخدام شرکت مربوط درمی آید.
وی با بیان اینکه آموزشهای فنی و حرفهای به شکلِ سفارش محور درآمده و از حالت عرضه محوری خارج شده است، گفت: قبلا این گونه بود که فنی و حرفه ای، آموزشهای مختلفی را ارائه میکرد؛ اما، در حال حاضر، شرکتها بر اساس نیازِ تخصصی خود، از فنی و حرفهای درخواست میکنند که حرفه آموز معرفی کند.
آقای سلمانی، تعداد مراکزِ دولتیِ فنی و حرفهای استان را ۵۴ واحد و تعداد مراکز آزاد را بیش از ۵ هزار مورد اعلام کرد و گفت: حتی به روستاهای دورافتاده هم نمایندگانی از مراکز فنی و حرفه ایِ شهرستانها اعزام میشوند تا علاقهمندان را ثبت نام و از شرایط آگاه کنند.
به گفته مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان، همه میتوانند در دورههای مختلفِ فنی و حرفهای شرکت کنند، با این تفاوت که افراد بالای ۱۵ سال برای دریافت گواهینامه اقدام میکنند و آنهایی که سنشان کمتر از ۱۵ سال است، میتوانند در دورههای خاصی مثل طرح تابستانه مهارت شرکت کنند.
از ابتدای سال تاکنون بیش از پنج میلیون ساعت دوره ی آموزشی در مراکز دولتی و آزاد وابسته به فنی و حرفه ای برگزار شده است .