خاندوزی گفت: دولت به دنبال این است به منظور تنوع بخشی به مبادی واردات کالاهای اساسی، از مکانیسم تهاتر استفاده کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری با خبرنگاران گفت: ۲۵ تا ۳۰ درصد تجارت جهانی به شیوه تهاتر انجام میشود و سالهاست که بسیاری از کشورها در این زمینه فعال هستند.بیشترین رغبت برای تهاتر از سوی فعالین بخش خصوصی بوده است، زیرا هزینههای اجرایی را برای آنها کاهش میدهد.
وی در ادامه افزود: کشور چین در این زمینه در حال ایجاد یک شهر مختص به فعالیتهای تهاتری است. ترکیه نیز در حال راهاندازی مرکز تهاتر جهانی در شهر استانبول است؛ بنابراین موضوع تهاتر صرفا ارتباطی به مسئله تحریم ندارد.
خاندوزی با اشاره به اهمیت موضوع تهاتر برای دولت سیزدهم بیان کرد: بخش خصوصی صرفا پس از آغاز دولت سیزدهم توانست معادل ۵ میلیارد دلار محصولات معدنی را در مقابل ماشین آلات تهاتر کند.در سال ۱۴۰۱ نیز ۷ میلیارد دلار واردات در مقابل صادرات توسط بخش خصوصی انجام شده است که بر پایه تهاتر بوده است.
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: هم اکنون صادرکنندگان خشکبار نیز به دنبال دریافت مصوبه از بانک مرکزی برای تهاتر هستند. البته این نکته را عرض کنم که در خصوص موضوع فروش نفت، عمده وصولیهای آن بصورت نقد بوده. اما دولت به دنبال این است که به منظور تنوع بخشی به مبادی واردات کالاهای اساسی، از مکانیسم تهاتر استفاده کند.