در اقدامی نو در دانشکده علوم و فناوریهای نوین پزشکی شیراز با عنوان هسته دانشجوی فناور، دانشجویان این دانشکده از مرحله تولید ایده، به صنعت میرسند.
او هدف از اجرای طرح هدف «هسته دانشجوی فناور» در این دانشکده را هدایت دانشجویان از مسیر «ایده» تا «صنعت» عنوان کرد که پس از اعلام فراخوان در این مرکز آموزشی، دانشجویان علاقهمند با راهنمایی اساتید، هستههای دانشجویی فناور را برای ایجاد رویداد فناوری (استارت آپی) تشکیل دادند؛ شرط اصلی تشکیل هستههای دانشجویی در این طرح انجام کارهای بین رشتهای بود و دست کم باید دو رشته از رشتههای یاد شده در این تیمها حضور داشته باشند؛ زیرا یکی از اهداف این طرح، تقویت کارهای گروهی و فعالیتهای علوم بین رشتهای به عنوان یکی از ویژگیهای مهم دانشگاههای نسل سوم است.
دکتر علیقلی با اشاره به آموزش ایده پردازی و نحوه ارائه آن به دانشجویان از سوی اساتید دانشکده و دیگر اساتید فعال در حوزه فناوری طی یک دوره زمانی یک تا دو ماهه ادامه داد: پس از توانمندسازی دانشجویان، ایدههای گروههای دانشجویی داوری و ۶ ایده برتر مشخص شد.
رییس دانشکده علوم و فناوریهای نوین پزشکی شیراز با اشاره به اینکه در این داوری، دانشجویان شرکت کننده در جشنواره نیز حق داوری داشته و به ایدهها امتیاز میدادند، گفت: در این داوری ۶ طرح در حوزههای نانوفناوری پزشکی، زیست فناوری پزشکی، علوم اعصاب و مهندسی بافت برتر شناخته شده و با راهیابی به مرحله ارایه شفاهی در مراسم اختتامیه طرح هدف، مشمول جایزه نقدی شدند.
او اظهار کرد: با حمایت معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، ایدههای داوری شده میتوانند از مسیر ایدههای فناورانه پیش روند و از سوی برخی از موسسههای فناورانه به شکلی هدایت میشوند تا به سرانجام برسند، به نحوی که در حال حاضر، بعضی از تیمهای برتر در حال تهیه نمونه اولیه و پیشبرد پروژه خود هستند؛ برای نمونه با برگزاری نشستهای تخصصی در حوزه اعصاب و روان، استفاده از ایده مرتبط با بیماری صرع در حال برنامه ریزی است.
دکتر علیقلی با اشاره به حمایت معاونتهای تحقیقات و فناوری و مدیریت توسعه و منابع دانشگاه برای اهدای جایزههای ۱۵ میلیون تومانی به ایدههای سه تیم اول و سه میلیون تومانی به سه تیم دوم این رویداد فناورانه گفت: با توجه به موفقیتهای به دست آمده و استقبال دانشجویان، به نحوی برنامه ریزی شد تا در مسیر دستیابی به دانشگاههای نسل سوم و توانمندسازی دانشجویان در این مسیر، این رویداد هر سال در دانشکده برگزار شود و با توجه به طرح در نشست دانشگاهی دانش بنیان، توسعه آن در دیگر دانشکدهها نیز در حال پیگیری است.
او همچنین از خبرهای امیدوار کننده در زمینه «توانبخشی عصبی بیماری دمانس» و «ترمیم زخم» در آینده نزدیک خبر داد و برای گسترش اجرای این رویداد در دیگر دانشکدههای دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ابراز امیدواری کرد.
به گفته رئیس دانشکده علوم و فناوریهای نوین پزشکی شیراز، این دانشکده دارای ۱۱۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی است و بیش از ۵۰ دانشجو، معادل حدود ۵۰ درصد دانشجویان، در قالب ۱۰ تیم در این رویداد شرکت داشته و ۶ تیم، برگزیده شدند.
دانشکده علوم و فناوریهای نوین پزشکی شیراز به عنوان تنها دانشکده دانشگاه علوم پزشکی شیراز که همه دانشجویان آن در مقطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند، دارای ۱۸ عضو هیات علمی است، این دانشکده دارای رشتههای مختلف نوین شامل علوم اعصاب، زیست فناوری پزشکی، بیولوژی تولید مثل، مولکولی، نانو فناوری پزشکی، مهندسی بافت، پزشکی مقایسه ای، علوم سلولی کاربردی در مقطع تحصیلی دکترا (P.H.D) و رشته نانو فناوری پزشکی، در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد هم دانشجو میپذیرد.