وزیر امور خارجه با اشاره به تکرار اهانت به قرآن کریم در سوئد و دانمارک تاکید کرد: دولتهای اسلامی باید به دولتهای اروپایی فشار آورند که هر چه سریعتر به این قبیل اقدامات تحریک آمیز پایان دهند و عاملان این جنایات را متناسب با قوانین، پاسخگو و به شدت مجازات کنند.
وی افزود: در این دیدارها باید اشد مجازات برای مرتکبان اعمال نفرتپراکنانه و اسلامستیزانه اخیر و تحویل مجرمان به دستگاه قضائی کشورهای اسلامی درخواست شود.
رئیس دستگاه سیاست خارجی گفت: این نشست را باید اقدامی در ادامه تلاشهای قبلی دولتهای عضو سازمان همکاری اسلامی در امر مقابله با اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم و ارزشهای دین اسلام در نظر گرفت. این گردهمایی نمایانگر عزم استوار دولتهای اسلامی به عنوان نمایندگان امت واحده اسلام برای مقابله موثر با پدیده شوم اسلام هراسی، نفرتپراکنی و اعمال تبعیض و خشونت نه فقط علیه مسلمانان بلکه علیه اعتقادات، اصول، ارزشها و مقدسات آنان و دیگر ادیان الهی و ابراهیمی است.
آقای امیرعبداللهیان تصریح کرد: متاسفانه، روند رو به رشد نابردباری و خشونت علیه اسلام و مسلمانان در برخی از کشورهای اروپایی به علت حمایت برخی جناحهای حاکمیتی از این پدیده غیرانسانی به چالشی اساسی تبدیل شده است.
وزیر امور خارجه، اقدام سخیف، موهن و نفرتبرانگیز اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم، توهین به ارزشهای انسانی و مقدسترین ارزشها و اعتقادات بیش از دو میلیارد مسلمان در سراسر جهان را تجلی دیگری از روندی جداً نگرانکننده دانست، روندی که با نادیده گرفتن اشتراکات تمدنی و دینی مردم جهان، نفی حقوق بشر و درک متقابل و روحیه همزیستی مسالمتآمیز در جامعه بینالمللی را هدف قرار میدهد.
وی تاکید کرد: جلوگیری از تکرار هرگونه توهین به ادیان، به ویژه دین مبین اسلام به نفع همگان است و بروز وقایع تلخ اخیر در سوئد و دانمارک موجد مسئولیت جمعی برای دولتهای اسلامی است تا به دولتهای اروپایی فشار آورند که هر چه سریعتر به این قبیل اقدامات تحریک آمیز پایان دهند و عاملان این جنایات را متناسب با قوانین، پاسخگو و به شدت مجازات کنند.
آقای امیرعبداللهیان، قرآن سوزی را از مصادیق آشکار اسلام هراسی و نژادپرستی برشمرد و با تاکید بر ضرورت جرم انگاری برای اهانت به مقدسات اسلامی افزود: فقط با این اقدام است که میتوان امیدوار بود که برخی از کشورهای غربی قادر نباشند به بهانه واهی پاسداشت آزادی بیان، مجوز چنین اقدامات غیرانسانی، موهن و هنجارشکنانهای را صادر کنند.
وی همچنین پیشنهاد کرد: این موضوع مهم در مجمع فقه اسلامی سازمان همکاری اسلامی در دستور کار بررسی فوری قرار گیرد با این دستور کار که راهکارهایی برای جرم انگاری این قبیل اقدامات موهن در سطوح ملی، منطقهای و بینالمللی اعم از فضای واقعی و مجازی اتخاذ شود.
فتح باب گفتگوی بینالادیانی با سران مذاهب در سوئد و دانمارک و حتی در سطح اتحادیه اروپا با هدف بهرهبرداری از ظرفیت بالای نهادهای مذهبی دو طرف برای تعدیل شرایط کنونی؛ از دیگر پیشنهادهای امیرعبداللهیان به نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی بود.
رئیس دستگاه سیاست خارجی گفت: جمهوری اسلامی ایران با محکومیت شدید اهانت به قرآن کریم، بر اتخاذ تدابیر پیشگیرانه جمعی و موثر کشورهای اسلامی بر حصول اطمینان از تکرار نشدن هرگونه توهین یا اقدام توهینآمیز علیه اسلام یا دیگر ادیان الهی و آسمانی قویا تأکید میکند.
وی خاطرنشان کرد: ما با هشدار درباره پیامدهای زیانبار این پدیده شوم و در حال رشد، معتقدیم ادامه چنین سیاهنمایی علیه دیگر ملتها و ادیان، تهدیدی جدی برای صلح و امنیت در سراسر کره خاکی است.
آقای امیرعبداللهیان تاکید کرد: وقوع و ادامه چنین اقدامات موهنی باید فوری و بدون هرگونه تعلل از جانب همه کسانی که خود را مدافع راستین و صادق ارزشهای حقوق بشری و انسانی میدانند، محکوم و شکافهای حقوقی و قضایی موجود در سطوح ملی و بینالمللی در زمینه برخورد با توهین کنندگان به ارزشها و مقدسات فرهنگی و دینی باید شناسایی و برطرف شود تا هیچ توجیهی برای تکرار این گونه اقدامات وجود نداشته باشد.
وزیر امور خارجه همچنین با استناد به مصوبات چهل و هشتمین نشست شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در اسلام آباد؛ از دبیرکل این سازمان خواست برای انتصاب فرستاده ویژه سازمان در امور اسلام هراسی، هر چه سریعتر اقدام کند.
وی هشدار داد: در صورت تکرار این اقدامات در هر یک از کشورها، طبعا دولتها و امت اسلامی، گزینهای جز کاهش سطح روابط دیپلماتیک و یا حتی قطع این روابط و تحریم کالاهای آن کشور در مقابل خود نخواهند داشت.
آقای امیرعبداللهیان همچنین با اشاره به سفر وزیر امور خارجه سوریه به تهران ابراز امیدواری کرد: در نشستهای بعدی سازمان همکاری اسلامی شاهد حضور نماینده دولت سوریه به عنوان یک کشور عضو اسلامی و عربی باشیم.
وزیر امور خارجه در بخش دیگری از سخنانش گفت: جمهوری اسلامی ایران از همه کشورهای اسلامی میخواهد که با صدای بلند و واحد به حمایت از مردم مقاوم و مظلوم فلسطین ادامه دهند و نگذارند صهیونیستها به قرآن کریم و مسجدالاقصی اهانت کنند و این پیام قوی و دسته جمعی را به جهان ارسال کنند.
وی در ابتدای سخنانش از دبیرکل سازمان همکاری اسلامی برای تسهیل در برگزاری نشست فوق العاده شورای وزیران امور خارجه این سازمان که به پیشنهاد تهران، بغداد و ریاض برگزار شد، قدردانی کرد.