با گذشت یک سال از تاکید مسئولان و مدیران جهاد کشاورزی بر اجرای الگوی کشت، دبیر کمیته نظارت بر این طرح ملی سطح پیشرفت را نامشخص می داند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا نیکویی هرگونه قضاوت و ارائه آمار و ارقام درباره میزان پیشبرد این طرح را در وضعیت فعلی ناممکن دانست.
دبیر نظارت بر برنامه ملی الگوی کشت در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مبنی بر اینکه آیا آمار و ارقامی از سطح اجرای این طرح موجود است، گفت: درباره اینکه در حال حاضر الگوی کشت از نظر اجرایی در چه مرحله است، نمیتوانیم قضاوت خاصی داشته باشیم.
این درحالی است که خیام نکویی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس کمیته نظارت برنامه ملی الگوی کشت، از اجرای ۲۵ درصدی این برنامه خبر داده بود.
خیام نکویی سال گذشته در آئین رونمایی از الگوی کشت نیز، اجرای الگوی کشت را موجب تمرکز ظرفیتهای کشاورزی کشور بر تولید محصولات اساسی دانسته و افزایش ۱۱ درصدی تولید این محصولات با اجرای الگوی کشت را پیش بینی کرده بود.
در حالی که وعده اجرای الگوی کشت چندین دهه در کلام وزرای جهاد کشاورزی تکرار شده و در سالهای اخیر حجتی و خاوازی در نطق ارائه برنامههای خود در مجلس، آن را بخش مهمی از برنامههای خود عنوان کرده و از تدوین آن خبر داده بودند، سرانجام سال گذشته سیدجواد ساداتی نژاد، وزیر وقت جهاد کشاورزی ضمن رونمایی از الگوی کشت، آن را برای اجرا به استانها و نهادهای ذیربط ابلاغ کرد.
در یک سال اخیر، در حالی که اغلب مدیران استانی از جدیت در اجرای الگوی کشت میگفتند، اما گزارشهای میدانی حاکی از بی اطلاعی اغلب کشاورزان از چنین طرحی بود.
علیرضا مهاجر، معاون وزیر جهاد کشاورزی عمدهترین عامل کندی اجرای الگوی کشت را فراهم نبودن سازوکارهای اقتصادی عنوان کرده و از تلاش برای اختصاص اعتبار مشخص برای الگوی کشت در لایحه بودجه سالانه دولت خبر داده بود.
باوجود نزدیک شدن به پایان فصل زراعی فعلی و سررسید اعلام الگوی کشت فصل جدید، هنوز اقدام مشخصی در این زمینه صورت نگرفته است.