در گزارشی از شبکه تلویزیونی المیادین، تبعات محاصره چندین ساله نوار غزه، روند رو به رشد ابتلا به سرطان در میان ساکنان این منطقه عنوان شد.
ابوطارق: کمبود دارو برای بیمار سرطانی فاجعه است، بیمار سرطانی به انواع مختلف داروها نیاز دارد و کمبود حتی یک نوع از این داروها فاجعه بار است.
خبرنگار: در تنها بیمارستان معالجات سرطان در غزه، شاهد حضور انبوه بیمارانی هستیم که از این بیماری رنج میبرند. آمار بالای بیماران سرطانی در اینجا فشار مضاعفی را بر روی کادر درمانی بیمارستان وارد میکند به ویژه اینکه بیش از ۵۰ درصد این بیماران برای معالجاتشان پاسخ درستی دریافت نمیکنند، زیرا اسرائیل مانعی در مسیر واردات تجهیزات ویژه تشخیص بیماری هاست.
صبحی سکیک مدیر مرکز مبارزه با سرطان غزه: برای پرتو درمانی و تامین داروهای بیماران سرطانی، تا ۶۰ درصد کمبود داریم. طبابت شامل مراحل تشخیص و درمان است، اما میتوان گفت اصلا تجهیزات تشخیص سلولی، ژنتیکی، بیولوژیک و ... در اختیار نداریم.
خبرنگار: بر اساس ارقام رسمی، اسرائیل از سفر درمانی بیش از ۴۰ درصد از مبتلایان به تومورهای سرطانی در نوار غزه، به کرانه باختری یا خارج از فلسطین جلوگیری میکند که این کار نقض فاحش معاهدات بشردوستانه است.