عاشقان و دلدادگان حسینی بعد از سوگواری سیدالشهدا به یاد آخرین نماز حضرت اباعبدالله(ع) و یاران باوفایش در کربلا، راهی مسجدالنبی شدند و نماز جمعه را اقامه کردند .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین؛ نماینده ولی فقیه در استان در خطبه های این هفته نماز جمعه که با روز عاشورا تقارن داشت ، گفت : دشمنان امام حسین (ع) فهم
حجت الاسلام والمسلمین عابدینی افزود : خداوند در آیه 102 سوره آلعمران فرمود «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ»، یعنی (ای کسانی که ایمان آوردهاید! آنچنان که حق تقوی و پرهیزکاری است، از خدا بپرهیزید! و از دنیا نروید، مگر اینکه مسلمان باشید! باید گوهر ایمان را تا پایان عمر حفظ کنید).
وی ادامه داد: خداوند در این آیه میفرماید حق تقوا را آنچنان که شایسته است ادا کنید، در حد اعلی به سمت تقوا حرکت کنید، خودتان را در پیشگاه خدا تسلیم کنید، همه چیزتان برای رضای خدا باشد، این آیه با عاشورای اباعبدالله (ع) تفسیر میشود.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: همچنین خداوند در آیه 78 سوره حج فرمود «وَجَاهِدُوا فِی اللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِ»، یعنی (در راه خدا چنانکه حق جهاد در راه اوست جهاد کنید)، کجا مانند کربلای اباعبدالله (ع) حق جهاد ادا شد؟
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: خداوند در آیه 121 سوره بقره فرمود «الَّذِینَ آتَیْنَاهُمُ الْکِتَابَ یَتْلُونَهُ حَقَّ تِلَاوَتِهِ»، یعنی (کسانى که کتاب آسمانی به آنان دادهایم و آن را چنانکه باید مىخوانند).
وی خاطرنشان کرد: خداوند در این سه آیه از کسانی سخن گفته که حق تقوا، حق جهاد، حق تلاوت قرآن و ارتباط و انس با قرآن را ادا میکنند، امام حسین (ع) قرآن ناطقی بود که در کربلا ارباً اربا شد و حق تلاوت را نسبت به قرآن کریم ادا فرمود.
خطیب نماز جمعه قزوین تصریح کرد: به ندرت پیش میآید جمعه و عاشورا در یک روز قرار بگیرند، روایت داریم که ظهور امام زمان (عج) در روز جمعه است، همچنین روایت داریم که ظهور حضرت در روز عاشوراست، انشاءالله ما لیاقت داشته باشیم این صحنه را ببینیم، امروز نیز جمعه و عاشورا مقارن شدهاند.
وی یادآور شد: در مناجاتهای حضرت موسی (ع) آمده که از خدای متعال سؤال کرد که خدایا چرا تو اینقدر برای امت پیامبر (ص) اهمیت قائل هستی؟ چون انبیاء میدانستند که پیامبر خاتم نزد خدا چه جایگاهی دارد، خدای متعال در پاسخ فرمود بخاطر ده چیز امت پیغمبر خاتم اهمیت ویژهای دارند، نخست بهخاطر نماز.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین اظهار کرد: البته امتهای دیگر هم نماز داشتهاند اما متفاوت بوده است، دوم بهخاطر زکات، زکات در امتهای پیشین بوده ولی در احکام دین اسلام جایگاه خاصی دارد، وقتی زکات ادا نشود نماز هم ادا نمیشود، باطل میشود، مشکلات عدیدهای پیش میآید و خیلی از احکام مشکل پیدا میکند.
وی عنوان کرد: خداوند فرمود سوم بهخاطر روزه، روزهای که در اسلام وجود دارد ویژه است، در امتهای پیشین روزهها به نحو دیگری بودهاند، ما باید روزشماری کنیم که ماه مبارک رمضان فرا برسد، این عزتی است که خدا به اسلام و مسلمین داده است.
حجت الاسلام والمسلمین عابدینی بیان کرد: خداوند فرمود سپس بهخاطر حج، جهاد، جمعه و جماعت، یکی از ویژگیهای پیروان رسول اکرم (ص) نماز جمعه و جماعت است، در ادامه خداوند فرمود بهخاطر قرآن، خدای متعال به پیامبر خاتم قرآن داد، قرآن جامع کتابهای آسمانی است، چقدر از آیات قرآن از انجیل و تورات برای ما نقل کرده است.
امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: در ادامه خداوند فرمود بهخاطر علم و دانش، علم و دانش در میان امت پیامبر خاتم جایگاه ویژهای دارد، در پایان نیز خداوند فرمود بهخاطر عاشورا، یعنی در این حدیث ما هم جمعه و هم عاشورا را میبینیم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین تأکید کرد: چرا امام حسین (ع) را به شهادت رساندند؟ چرا کار به اینجا کشید؟ آنهایی که در مقابل امام حسین (ع) ایستادند اسمشان مسلمان بود، نماز میخواندند، وقتی که فرمانده آنها میخواست آنان را به جنگ تشویق کند میگفت بشتابید و برای عزیمت به بهشت به پا خیزید. چرا کار به اینجا کشید؟ رمز آن در بیانات اباعبدالله (ع) این طور آمده که حضرت فرمود مردم بنده دنیا هستند، دین مزهمزه زبان آنهاست، مثل دارویی که فقط سر زبان مزه آن را بچشیم، اینکه باعث درمان نمیشود اما اگر آن را بخوریم و این دارو وارد بدن شد آن موقع اثر درمانی و شفابخشی دارد.
وی تصریح کرد: حضرت فرمود اینها دینشان مزهمزه سر زبانشان است، تا زمانی که معیشت و زندگیشان با دین میچرخد، دین سر راهشان نیست و مزاحمتی برایشان ندارد، دین دارند اما همین که پای امتحان به میان آمد دینداران کم میشوند.
حجت الاسلام والمسلمین عابدینی یادآور شد: این فرمایش امام حسین (ع) فقط مربوط به آن روز نیست، بلکه شامل امروز تا قیامت است، دین اگر در مقابل امتحانات سالم بماند دین است، شهدای ما در بحرانیترین شرایط با دین زندگی کردند و تا آخرین نفس و قطره خون پای دین ایستادند، اینها امتحان دادند و سربلند شدند، آزادگان و اسرای سرافراز ما تا آخرین نفس شکنجهها، سختیها و مرارتها را تحمل کردند، امتحان دادند و پای دین ایستادند، سیدعلیاکبر ابوترابی، سردار سرافراز آزاده، سرلشکر حسین لشگری، آزاده سربلندی که اولین اسیر و آخرین کسی بود که از زندانهای بعثیها نجات پیدا کرد و 18 سال در شرایط سخت زندانهای دشمن زندگی کرد، اینها یعنی کسانی که در راه دین استقامت کردند و امتحان دادند و قبول شدند.
خطیب نماز جمعه قزوین اظهار کرد: آنهایی که ادای دین در میآورند و دین را ابزار دنیای خود میکنند، خیلی حال خوبی ندارند، خدا کند ما آنطور نشویم، آن کسانی که مستقیماً دنیاپرست هستند و میگویند ما فقط برای دنیا میدویم، اینها ارزششان بیشتر از کسانی است که ادای دین در میآورند اما دنبال دنیا میدوند، برای اینکه آن دسته اول دین را به بازی نمیگیرند ولی دسته دوم دین را برای رسیدن به مقاصد شیطانی و دنیاپرستی خود تبدیل به اسباببازی کردهاند.
وی افزود: امام حسین (ع) فرمود وقتی امتحان پیش میآید دینداران کم میشوند؛ از خدا بخواهیم که در این امتحانها سربلند بیرون بیاییم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین عنوان کرد: حرامخواری جزو مطالب پیرامونی عاشوراست، امام حسین (ع) در سخنرانی روز عاشورا به سپاه مقابل خود فرمودند میدانید چرا شما در مقابل خاندان پیامبر (ص) شمشیر کشیدهاید؟ این بهخاطر لقمههای حرامی است که شکمهای خود را با آنها پر کردهاید.
وی بیان کرد: نتیجه لقمههای حرام این است که در مقابل امام، خدا، قرآن، عفاف و حجاب، معروف و منکر میایستید و خلاف خواسته خدا عمل میکنید، گرفتار منکر میشوید و خیری از شما به معروف نمیرسد، برای اینکه شکمی که حرام بخورد لیاقت امر به معروف و نهی از منکر ندارد بلکه امر به منکر و نهی از معروف میکند.
وی خاطرنشان کرد: دشمن قرار بود عصر تاسوعا به لشکر امام حسین (ع) حمله کند، امام حسین (ع) به ابوالفضل (ع) فرمود برو از دشمن مهلت بگیر، به آنها بگو من به نماز عشق میورزم، میخواهم امشب را نیز مانند همه شبهای زندگیام به نماز، استغفار، دعا و تلاوت قرآن بگذرد، ابوالفضل (ع) رفتند و مهلت گرفتند و حمله به تعویق افتاد.
امام جمعه قزوین تأکید کرد: امام زینالعابدین (ع) میفرمایند من در آن ساعات حال خوشی نداشتم اما نزدیک رفتم تا ببینم پدرم با خدا چطور صحبت میکند، دیدم پدرم ثنای خدای تبارک و تعالی را گفته و میگوید خدا تو خیلی به من لطف کردهای که مرا به اینجا کشاندهای و دفاع از حریم دین را به من سپردهای، خیلی تو را شکر میکنم، خودم را در پیشگاه تو بدهکار میدانم، در سختیها و مشکلات حمد و سپاس تو را به جا میآورم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین تصریح کرد: حضرت به ما هم یاد میدهند که اگر نعمت دیدیم بگوییم «الحمدلله علی ما انعم» و اگر مشکل، مصیبت و گرفتاری پیش آمد بگوییم «الحمدلله علی کل حال».
وی یادآور شد: امام حسین (ع) در ادامه مناجاتشان با خدا فرمودند خدایا من تو را سپاس میگویم برای اینکه تو نبوت را شامل حال ما کردی و ما را زیر سایه نبوت انبیاء قرار دادی، ما نیز اکنون زیر سایه نبوت نبی اکرم (ص) هستیم، پس باید همواره شاکر خدای متعال باشیم، اگر انبیاء نمیآمدند ما کجا بودیم؟ چه فرهنگی داشتیم؟ چه اخلاقی داشتیم؟ چه نوع زندگی داشتیم؟ با حیوانات چه تفاوتی میکردیم؟ آنهایی که پشت به انبیاء کردند و قرآنسوزی میکنند، آنها امروز در چه عالمی هستند؟
وی افزود: خدایا سپاس از تو که قرآن را به ما آموختی و حضرت به ما می آموزند که باید با قرآن زندگی کنیم و همه ابعاد زندگی را با قرآن تنظیم کنیم.
خطیب نماز جمعه قزوین با بیان اینکه دشمنان امام حسین(ع) فهم غلطی از دین داشتند، ادامه داد: حضرت فرمودند خدایا تو را شکر می کنیم که فهم عمیق و حقیقی دین را به ما دادی و با این بیان حضرت به ما نیز می فرمایند که دین را چگونه شناخته اید؟ آیا فقط نام دین را شناخته اید؟ یا حقیقت دین را می فهمید؟ کسانی که فقط نام دین را فهمیده بودند مقابل امام حسین (ع) ایستادند اما کسانی که حقیقت دین را چشیدند تا آخرین نفس پای دین ایستادگی کردند.
وی خاطرنشان کرد: حضرت ادامه دادند خدایا تو به حیوانات عین، اذن و قلب دادی اما وقتی به ما رسیدی به جای عین بصر دادی تا ما بصیرت داشته باشیم، به جای اذن به ما سمع و به جای قلب به ما فؤاد دادی تا با موجودات دیگر متفاوت باشیم و این بخشی از بیانات اباعبدالله الحسین (ع) در این ایام بود.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: شهادت سرور شهیدان اباعبدالله (ع) و اصحاب باوفای آن حضرت را خدمت همه عاشقان و دلدادگان آن حضرت در سراسر عالم، علیالخصوص به ملت شریف ایران اسلامی، رهبر حکیم انقلاب اسلامی و به پیشگاه مقدس مولا و صاحبمان امام زمان (عج) تسلیت عرض میکنم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: به نقلی در آستانه سالگرد شهادت امام سجاد (ع) قرار داریم، آن حضرت در مقابل یزید سخنرانی کردند، به یزید اعتنا نکرده و خطاب به مردم فرمودند من را بشناسید، من فرزند پیامبر (ص) و امیرالمؤمنین (ع) هستم، خدا ما و خاندان ما را پاک و طاهر گردانید.
وی خاطرنشان کرد: صحیفه سجادیه امام سجاد (ع) منشور استمرار و ادامه نهضت اباعبدالله (ع) است، یعنی با آن دعاها و راهنماییهایی که کردند، با آن فرهنگی که القا کردند و با آن تمدنسازی گفتمانی که ایجاد کردند کاری کردند که جهان تشنه این معارف، یک روزی این گنج را بشناسد و به سراغ او بیاید، یعنی با فطرت انسانها صحبت کردند، حتی آنها که مسلمان نیستند از صحیفه سجادیه متأثر خواهند بود.
حجت الاسلام والمسلمین عابدینی تأکید کرد: در یکی از دعاهای صحیفه سجادیه حضرت با خدا مناجات کرده و فرمودند خدایا آن کسی که شیرینی محبت تو به ذائقه او نفوذ کرد و محبت تو را چشید، حاضر است چه چیزی را جایگزین محبت تو کند؟ قطعاً هیچ چیزی را با محبت تو عوض نمیکند، همان کاری که امام حسین (ع)، امیرالمؤمنین (ع)، فاطمه زهرا (س) و ائمه (ع) کردند.
خطیب نماز جمعه قزوین تصریح کرد: امام سجاد (ع) در ادامه فرمود آن کسی که با قرب و نزدیک شدن خودش را به تو میرساند، او بهدنبال چه چیزی میگردد که جایگزین اینها کند؟ از هر چیزی شیرینتر همان تقرب در پیشگاه توست.
وی یادآور شد: خواندن صحیفه سجادیه را به یکدیگر سفارش کنیم، این سفارش در حقیقت سفارش به تقواست، تقوا که همینطور به دست نمیآید، با نهجالبلاغه، قرآن، صحیفه سجادیه و فرهنگ عاشورایی امام حسین (ع) میتوان قدم به سوی تقوا برداشت.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین اظهار کرد: به مناسبت شهادت امام سجاد (ع) روز تجلیل از اسرا و مفقودان را داریم، قدمهای آزادگان بر چشم ما جا دارد، اینها خیلی در میان ملت ما عزیز هستند، همه آزادگان بزرگ هستند، در میان آزادگان افرادی هستند که بهخاطر شرایط خاصشان بزرگی ویژهای دارند و مربوط به استان قزوین هستند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: برخی از آزادگان شرایط خاصی داشتند، نظیر حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی سرور و سید آزادگان و سرلشکر حسین لشکری که جایگاه ویژه ای در استان قزوین دارند و امیدواریم فرهنگ متمدنانه آزادگی آزادگان را که هنوز در جامعه ما اثرگذار است، روزی دلهای همه ما قرار بدهد.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: کسانی که خیمه های اباعبدالله الحسین (ع) را در چنین روزی به آتش کشیدند، همان ها قرآن سوزی می کنند، با عفاف و حجاب مشکل دارند. کسانی که قرآن به آتش می کشند یعنی با عدالت می جنگند و باید بدانند هیچگاه در مقابل عدالت کسی پیروز نخواهد شد و روزی عدالت در عالم ماندگار خواهد شد و آن چیزی که می ماند پرچم علم، دانش، انسانیت و ارزش های الهی خواهد بود.
وی اظهار کرد: حضرت ابوالفضل (ع) در ابتدای جنگ وقتی برای اجازه نزد امام حسین (ع) آمد، امام فرمود ای ابوالفضل (ع) تو فرمانده لشکر من هستی و اگر تو به میدان بروی نظم سپاه بهم می ریزد، پس از مدتی مجدد نزد حضرت آمد و اجازه میدان گرفت در حالی که هیچ کسی از لشکر باقی نمانده بود و امام به ابوالفضل (ع) فرمودند برو برای خیمه ها آب بیاور.
وی تصریح کرد: همه اهل خیمه پشیمان شدند که چرا اظهار تشنگی کرده اند و پس از مدتی صدای ابوالفضل (ع) آمد که فرمود «وَ اللهِ اِنْ قَطَعْتُموا یَمینی، اِنّی اُحامی اَبَداً عَنْ دینی» یعنی (به خدا سوگند اگر دست راستم را هم قطع کنید، هرگز از یاری دینم دست برنخواهم داشت). وقتی امام حسین (ع) شهادت ابوالفضل العباس (ع) را دید، آثار پیری و شکستگی در چهره حضرت نمایان شد.
خطیب نماز جمعه قزوین بیان کرد: خدارا شاکریم که در جای جای کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی و در کشور و استان ما نیز عزاداری امام حسین (ع)، ابوالفضل العباس (ع) و یاران باوفایشان دیده می شود و این ها همه به همت اقشار مختلف مردم، مساجد، هیئت ها و خطیبان رقم خورد و از همه قدردانی می کنم.