تقدیر و تشکر از عزداران و برگزار کنندگان مراسم های محرم، ضرورت اجرای امر به معروف و نهی از منکر ، محکوم کردن اهانت به قرآن کریم، پنجم مردادماه ۵۸ سالروز تشکیل اولین نماز جمعه از مهمترین محورهای سخنان ائمه جمعه استان بود.
وی افزود: اخیراً برای دومین بار به قرآن کریم جسارت شد و در دو کشور عقبافتاده دانمارک و سوئد این اتفاق افتاد، لذا همه بهعنوان مسلمان از این قرآن دفاع میکنیم .
امامجمعه گچساران گفت: بنابراین ما مسلمان هستیم و بههیچعنوان دولتهای دانمارک و سوئد را نخواهیم بخشید و، اما به این دولتهای عقبافتاده هشدار میدهیم که اگر یکبار دیگر به قرآن و به دین مقدس مسلمانان توهین شود برخوردی خواهد شد که برای همیشه پشیمان شوید.
حجتالاسلام حجازی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در بخشی از پیامشان در این خصوص فرمودند که اشد مجازات برای عامل جنایت خواسته علمای جهان اسلام است و پشتیبانی از جنایتکار، مساوی با آرایش جنگی مقابل دنیای اسلام است یعنی مسلمانان جهان برای هرگونه تقابل آمده باشند.
خطیب جمعه گچساران ادامه داد: از وزیر امور خارجه کشورمان تشکر میکنم که اولاً دستور دادند تحت هیچ عنوانی سفیر دانمارک و سوئد را نخواهند پذیرفت و به این کشورها هم سفیر نخواهد فرستاد و نکته بعد درخواست تشکیل جلسه وزرای امور خارجه جهان اسلام را دادند که ارتباط کشورهای اسلامی بیشتر شود.
وی افزود: پنجم مردادماه ۵۸ سالروز صدور فرمان امام (ره) مبنی بر تشکیل و اقامه نماز جمعه و همچنین انتصاب محروم آیتالله طالقانی است. نماز جمعه در رأس همه امور است و همه مردم و هم دولت باید دستبهدست هم دهند و ستاد نماز جمعه را تقویت کنند.
امامجمعه گچساران گفت: روزی رژیم صهیونیستی مدعی نیل تا فرات بودند، اما امروز مستأصل شده و باقدرت جمهوری اسلامی مواجه شدهاند و جرئت کوچکترین غلطی را هم ندارند، رزمایش فدائیان ولایت که شکل گرفت ارتش اسرائیل به وحشت افتاد و از آمریکا درخواست کمک کرد.
حجتالاسلام حجازی تصریح کرد: هفتم مردادماه سالروز تجلیل از آزادگان سرافراز کشورمان است که این روز بزرگ را گرامی میداریم.
خطیب جمعه گچساران ادامه داد: خانمی که میخواهد وضعیت رضاخانی (کشف حجاب) را اجرا کند، پس نباید اجازه داد و مسئولین باید منطقی و قانونی این موضوع را حل کنند و اگر نشد آتش به اختیار وارد عمل خواهیم شد.
وی افزود: از همه عزاداران حسینی، هیئات مذهبی، موکب داران و همه مردم ولایتمدار گچساران که در برپایی هرچه باشکوهتر عزاداری ایام محرم تلاش نموند، تشکر و قدرانی میکنیم.
پاتاوه
خطیب نماز بخش پاتاوه ضمن دعوت خود و مردم به رعایت تقوای الهی گفت: امام حسین (ع) مظهر مقاومت، ایستادگی و شجاعت در مقابله با دشمنان در صحرای کربلا بودند. خیرخواهی، سخاوت و خدمت به دیگران از ویژگیهای دیگر امام حسین (ع) است.
حجت الاسلام سیادت مهمترین دغدغه انسانهای متقی و دین دار قرار گرفتن در خط عاشورا و امام حسین علیه السلام است گفت: هرکس میخواهد حسینی باشد، باید آمر به معروف و ناهی از منکر نیز باشد.
لیکک
امام جمعه شهر لیکک در خطبههای نماز ظهر عاشورای این شهر با تسلیت فرار سیدن عاشورای حسینی گفت: موضوع امر به معروف و نهی از منکر با رعایت شرایط آن برای حفظ احکام اسلام و سلامت جامعه یک تکلیف شرعی عمومی است و نباید این وظیفه بسیار مهم ترک شود همانگونه که رسالت حضرت اباعبدالله الحسین ع از قیام، اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر بود.
حجت الاسلام اسماعیل صلواتی با اشاره به تحرکات اخیر آمریکا در منطقه خلیج فارس، این اقدامات را نشانه استیصال و درماندگی آمریکا برشمرد و افزود: با توانمندی موشکهای داخلی با طول بُرد بالا و با هوشیاری جمهوری اسلامی ایران تمامی دسیسههای ایادی استکبار نقش بر آب خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه، نماز جمعه یک نهاد مردمی و حلقه اتصال مردم و نظام جمهوری اسلامی است، به سالروز اقامه نخستین نماز جمعه بعد از انقلاب اسلامی به امامت آیت الله طالقانی واهمیت این موضوع اشاره کرد و گفت: باید نقش و جایگاه نماز جمعه برای عموم به خوبی تبیین شود و مشارکت در این امر مهم روز به روز افزایش یابد.
امام جمعه شهر لیکک به حضور باشکوه و پرشور مردم در آئینهای ماه محرم اشاره کرد و گفت: امسال همه گروهها و قشرها زیر بیرق سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) قرار گرفتند و با وحدت حسینی ماه محرم را به خوبی گرامی داشتند.
لنده
حجت الاسلام سید هدایت محمودی اصل در نماز ظهر عاشورا و خطبههای نماز جمعه این هفته شهر لنده با اشاره به ایام حزن و اندوه سید وسالار شهیدان امام حسین (ع) و تسلیت به عزاداران حسینی گفت:حضور فعال شهروندان در هیتهای عزاداری امسال باز هم باعث شد تا ارادت قلبی و عملی شما نسبت به سیدالشهداء بیشتر شود.
امام جمعه لنده افزود:حماسه حسینی دو مرحله اساسی دارد که یک مرحله در میدان جنگ و نبرد بود و مرحله دوم آن جهاد تبیین و زنده نگهداشتن این خط فکری است که توسط حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) بود.
محمودی اصل گفت:برخلاف تبلیغات مسموم دشمنان که به دنبال فاصله بین مردم و عزاداری سید الشهداء بودند امروز ملت ایران حماسهها آفریدند و با شکوه هرچه بیشتر این مراسمات را برگزار کردند.
وی گفت: باید امروز ببینیم در کدام اردوگاه هستیم و بنا به توصیه حاج قاسم سلیمانی قطعا امروز جمهوری اسلامی حرم است و اگر این حرم آسیب ببینید سایر حرمها نیز از بین خواهند رفت.
وی به رزمایش مشترک آمریکا و اسرائیل اشاره کرد و افزود:این رزمایش برای حمله به ایران بازسازی شده است که در این رزمایش تأسیسات هستهای را هدف گرفتند که در پاسخ به این اقدام ارتش جمهوری اسلامی با اجرای رزمایشی رزمایش تاکتیکی موشکها و پهبادهای ایرانی انجام دادند.
امام جمعه لنده گفت: تقارن عاشورا و روز جمعه و نماز جمعه از برکات ارزشمند این روزها است و این مهم و تقارن زمانی برای امت اسلام یک حرکت زیبا برای زمینه سازی ظهور امام عصر علیه السلام میباشد.
سی سخت
حجت الاسلام واهبی زاده امام جمعه سیسخت گفت:هدف امام حسین (ع) از قیام علیه حکومت فاسد یزید، عمل به یک واجب عظیم الهی بود که در بنای کلی نظام فکری، ارزشی و عملی اسلام جای بسیار مهمی دارد.
وی افزود: رسیدن به حکومت و قدرت و یا نیل به شهادت دو نتیجه ممکن از این قیام بزرگ بود که حسین بن علی (ع) خود را برای هر دو نتیجه آماده کرده بود.
امام جمعه سی سخت عمل کردن امام حسین به این واجب الهی را درسی عملی برای مسلمانان و طول تاریخ بشر توصیف کردند و در تبیین هدف قیام اباعبدالله الحسین (ع) گفت: پیامبر اکرم (ص) هر آنچه را که میتواند انسان و جامعه انسانی را به سعادت برساند در قالب مجموعهای از احکام الهی که بر قلب مقدس آن بزرگوار نازل شده بود بیان و به آن عمل کرد.
سرفاریاب
امام جمعه سرفاریاب قرار گرفتن در دوراهی انتخاب بین دنیا و آخرت را اساس مبارزه و جهاد با نفس عنوان کرد و گفت: طبق فرمایش ابا عبدالله (ع) مردم بنده دنیا هستند و دین بر سر زبانهاست و هنگام آزمودن با بلا و سختی دین داران بسیار اندک خواهند بود و لازمه و چگونگی تحقق دعای قرآنی «ربنا اتنا فی الدنیا حسنه و فی الاخره حسنه...» آن است اصل و اساس علاقه و وابستگی انسان به آخرت باشد و محبت خداوند و عمل به احکام الهی برای او در اولویت باشد.
حجت الاسلام زارعی پور با تسلیت فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی، افزود: عاشورا محصور در مکان و زمان خاص نیست و بلکه آغازی بی پایان و طلوع بی غروبی است و طبق فرموده رسول گرامی اسلام حضرت محمد (ص) شهادت امام حسین (ع) آتش و حرارتی در دل مؤمنین قرار داده است که گذشت زمان و حوادث روزگار آن را سرد و به فراموشی نمیسپارد.
زارعی پور حماسه حسینی عاشورا را دارای دو مرحله وقایع عملیاتی و حوادث روز عاشورا و مرحله تبیین و انتشار حقایق آن عنوان کرد و افزود، اساس رخ داد واقعه عظیم عاشورا احیاء دین اسلام بود و آنچه عاشورا را ماندگار و همیشگی کرد تبیین دلایل و حقایق این واقعه توسط حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) بود که آگاهی و معرفت نسبت به آن حقایق موجب گسترش روز افزون مکتب حسین و عاشورا در جهان شده است.
چرام
امام جمعه چرام با بیان اینکه مردم انقلابی و مومن ایران اسلامی با درک ماهیت نهضت حسینی و سوگواری و عزاداری آن چراغ هدایت و سفینه نجات، پرتوهایی از فضائل سیدالشهدا (ع) را دریافت کردهاند و در مسیر جریان حق و استکبارستیزی پیش میروند، ادامه داد: ملت حسینی ایران، که با الگو گیری از عاشورا پای انقلاب اسلامی و آرمان امام و رهبری و شهداء ایستاده است، هر سال پرشورتر از قبل نهضت سالار شهیدان را گرامی میدارد.
حجت الاسلام افشار افزود: آن دوازده هزار نفری که از اهالی کوفه به امام حسین (ع) نامه نوشتند، آدمهای بیدینی نبودند و شاید هم در قلبشان با امام بودند بسیاری از اینها خواهان دینِ بدون زحمت و فداکاری و بذل جان بودند و حاضر به پرداختن بهای دینداری و اصلاح جامعه نبودند. این همان حقیقیتی است که در بیان مبارک حضرت سیدالشهداء علیه السلام هم آمده است.
امام جمعه چرام تاکید کرد: در واقع نمیشود حسینی بود، اما آماده مقابله با جنگ سخت و نیمهسخت (تحریم) و جنگ نرم دشمنان امام حسین (ع) نبود. نمیشود حسینی بود، اما در راه امام حسین (ع) آماده شهادت نبود. حسینخواهی و دنیاطلبی هرگز توأمان در ظرف روح انسان جا نخواهد گرفت.
وی با بیان اینکه جامعه دینی یکدفعه محقق نمیشود؛ بلکه با زحمتها و خوندلها و به تدریج ساخته میشود، عنوان کرد: در تقابل جبهه کفر و نفاق با جبهه حق اعضای هر دو جبهه به تعبیر قرآن سختی میکشند، در هر حال زندگى خالى از مبارزه نیست، جمعى در مسیر حق و جمعى در مسیر باطل و شیطان پیکار دارند؛ منتها سختی کشیدن و کشته شدن مؤمنین در راه خدا کجا و سختی کشیدن و کشته شدن کفار کجا؟!
افشار گفت: مصداق بارز حسینیبودن در زمانه امروز یعنی شهید سلیمانی که در وصیتنامهاش یادآور شد: «بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرمها میمانند. اگر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمیماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی (ص)».