نشست تخصصی تبادلات تجارب حکمرانی و همکاری دوستانه ایران و چین به میزبانی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: سفر هیئت چین که به منظور تبادل تجربیات حکمرانی و همکاریهای دوستانه صورت گرفته در ارتقاء مناسبات دو کشور موثر خواهد بود.
محمدرضا مجیدی با استقبال از ابتکار چین در طرح توسعه جهانی افزود: مجمع تشخیص مصلحت نظام و اندیشکدههای ایرانی میتوانند در ارتقای جایگاه ایران در برنامه ریزیهای این طرح، مشارکت فعال داشته باشند.
وی اضافه کرد: نشست هیئتهای کارشناسی برای پیگیری توافقات بین دو کشور ضروری است که به طور جد پیگیری خواهد شد.
چن گانگ، عضو کمیته مرکزی حزب کمونیست چین هم گفت: معتقدیم که با توان و ظرفیتی که در دو کشور وجود دارد میتوانیم روابط تهران و پکن را بیش از پیش گسترش دهیم و همکاریها را بهتر از گذشته به پیش ببریم.
وی افزود: ما تمایل داریم که تجربه و دستاوردهای خود را در موضوع مدرن سازی به سبک چین با شما به اشتراک بگذاریم. در الگوی ما، مدرن سازی به معنی غربی شدن نیست. مردم چین به این نتیجه رسیده اند که مدرن شدن با غربی شدن تفاوت دارد. این الگوی مدرن سازی به لحاظ جمعیت بسیار زیاد چین، بزرگترین پروژه مدرنیزاسیون در جهان است و برنامه ما این است که تا سال ۲۰۵۰ میلادی یک کشور مدرن داشته باشیم و از این منظر با نمونههای کشورهای غربی متفاوت است. کلید واژه این مدرنیزاسیون، «ایجاد رفاه مشترک» است.
گانگ گفت: چین با ارتباط تجاری با ۱۴۰ کشور جهان، دومین اقتصاد بزرگ جهان است و وضعیت رشد اقتصادی چین حفظ شده و پیش بینی میشود در سطح ۵.۵ درصد بماند.
وی افزود: مسیر مدرن سازی چین، همواره یک مسیر صلح آمیز است و در تحولات جهان امروز، به تنوع و گوناگونی تمدنهای مختلف احترام میگذارد.
در ادامه این نشست، نمایندگانی از استانداری و اتاق بازرگانی استانهای آذربایجان غربی، مازندران و خراسان جنوبی، با اشاره به توان و ظرفیت این استان ها، فرصتهای سرمایه گذاری و زمینههای همکاری تجار و بازرگانان ایران و چین را مورد تاکید قرار دادند.