وزیر نفت درباره پیشنهادهای شرکت های بزرگ نفتی برای توسعه میادین گفت: برخی به ما مراجعه کرده اند و مذاکراتی را آغاز کرده ایم.
به گزارش واحد مرکزی خبر، بیژن نامدار زنگنه در جمع خبرنگاران افزود: هنوز به پیشنهاد مشخصی نرسیده ایم و زود است در این باره صحبت کنیم.
وزیر نفت درباره صادرات گاز گفت: قراردادهایی با ترکیه داریم و قرار است به زودی قرارداد دوم صادرات گاز به عراق و بصره منعقد شود و به دنبال قرارداد صادرات گاز به عمان و امارات عربی متحده نیز هستیم.
زنگنه در باره قرارداد پاکستان گفت : به صادرات گاز به پاکستان اصلاً امیدوار نیستم و با این شرایط که پاکستانیها میگویند فکر می کنم برای صادرات گاز به پاکستان اتفاقی نیفتد.
وی گفت: برای پاکستانیها هم فرقی نمیکند جریمه شوند یا گاز ایران را وارد کنند، در دو حالت پولی ندارند که به ایران بدهند، آنها به تکالیف قراردی شان عمل نکرده اند.
زنگنه افزود: ارقامی در مقطع تحریم از پول نفت در برخی کشورها بلوکه شده است که نمی توانم میزان آن را بگویم.
وی درباره مذاکراتی که اخیرا با شرکت شل شده است، گفت: این مذاکرات نیز درباره پول های بلوکه شده بوده اما هنوز به نتیجه نرسیده است.
وی درباره اوپک گفت: عراق با افزایش صادرات نفت، خود را جایگزین ما می کند که کار دوستانه ای نیست.
وزیر نفت درباره حذف قراردادهای بیع متقابل در حوزه های نفتی هم اظهار داشت: نگفتیم چنین قراردادی نداریم بلکه برخی قراردادها مشکل دار است و کسی هم نیست که قرارداد امضا کند به جز برخی شرکتهای داخلی که آنها هم مدیریت مناسبی ندارند و معلوم نیست بتوانند کار را انجام دهند.
وی گفت : قراردادهای قبلی باید بررسی و شکل های دیگر قرارداد نیز بکار گرفته شود.
زنگنه گفت : قطعا فاز جدیدی از پارس جنوبی تا پایان سال به بهره برداری نمی رسد که تولید گاز را افزایش دهد.
وی درباره قیمت نفت هم گفت: آمریکا قیمت نفت را بالا نگه داشته است و شما نگران نباشید چون تا چند سال آینده هم آمریکا قیمت های نفت را بالا نگه خواهد داشت.
وزیر نفت در ادامه با اشاره به اجلاس کشورهای صادر کننده گاز که قرار است هفته آینده در تهران برگزار شود، گفت: قرار است دبیرکل این سازمان نیز مشخص شود.
زنگنه اظهار داشت : نامزد ایران شرایط خوبی دارد و از امتیاز میزبانی نیز برخورداریم که امیدواریم بتوانیم دبیرکلی این سازمان را از آن خود کنیم.
وی تصریح کرد: در حاشیه این اجلاس قرار است نمایشگاهی از توانمندیهای صنعت نفت و گاز ایران برگزار شود تا پیمانکاران و مشاوران داخلی را به صنعت نفت و گاز جهان معرفی کنیم تا زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی هم فراهم شود.
وزیر نفت با بیان اینکه در دنیا تلاش میشود گاز از طریق بورس انرژی و مستقل از نفت قیمتگذاری و فروخته شود، گفت: ما نیز دنبال این کار هستیم که شاید چند سال طول بکشد.
زنگنه درباره تامین گاز زمستانی هم گفت: امسال نیز باید اول گاز وارد کنیم ، سپس مصرف نیروگاهها را کاهش دهیم و به جای آن سوخت مایع تحویل نیروگاهها شود و همچنین میتوان گاز صنایع بزرگ را کمتر کرد.
وزیر نفت با اشاره به قیمت نفت در بودجه سال 93 گفت : تاکنون بحث این بوده است تا 100 دلار باشد که غیرمعقول نیست.
برای طرحهای توسعه گاز مشکل منابع نداریم
وزیر نفت گفت : برای طرح های توسعه ای گاز و تجهیز پالایشگاه ها مشکل منابع نخواهیم داشت.
آقای زنگنه در همایش "گاز ، دیروز ، امروز ، فردا" گفت: هدفمندی یارانه ها مانند یک دهک هزینه سنگینی بر توسعه گاز وارد کرد و برخی خصوصی سازی های غیرکارشناسی اثار منفی بر این صنعت گذاشته است.
وی با بیان اینکه سهم گاز در سبد انرژی کشور به هفتاد درصد می رسد ، گفت: یک شبکه منسجم گاز نداریم و باید موارد مختلف بررسی و طرح دقیقی برای ایجاد یک شبکه منسجم برنامه ریزی شود.
وی با بیان اینکه ذخیره سازی گاز هم موفقیت قابل توجهی نداشته ایم ، گفت: منابع طرحهای گازی و شبکه های انتقال باید از طرف شرکت ملی نفت تأمین شود.
زنگنه بر ضرورت خصوصی سازی شبکه های توزیع تأکید کرد و گفت: هر متر مکعب گاز سی ان جی در مقایسه با بنزین 55 سنت صرفه جویی دارد و به همین دلیل باید گازرسانی به جایگاه های سی ان جی را جدی تر بگیریم.
وی با بیان اینکه به 95 درصد شهرها گازرسانی شده است ،گفت : باید طرح جدی برای سوخت رسانی به مناطق روستایی دور افتاده تهیه شود.
وزیر نفت گفت: امسال بدترین سال ما در صنعت نفت است و 40 میلیارد مترمکعب گاز کمبود داریم و پنج فاز پارس جنوبی که باید به بهره برداری می رسید وارد مدار نشده است.