آیین نخلگردانی حسینیه سرشک نطنز در فهرست میراث ناملموس ثبت ملی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: آیین نخلگردانی یکی از آیینهای کهن منطقه سرشک باغشهر تاریخی نطنز همه ساله در دهه اول محرم بهویژه روز عاشورا برگزار میشود.
علیرضا ایزدی افزود: این نخل که پیشینه تاریخی آن به دوران قاجار بازمیگردد، در روز عاشورا، در محلات منطقه سرشک و سپس حسینیه تاریخی سرشک که خود نیز در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است به حرکت در میآید.
او ادامه داد: صبح روز عاشورا وقتی دستههای عزاداری محله بالای نطنز وارد حسینیه سرشک میشوند، نخل که تابوت نمادین پیکر امام حسین (ع) است همراه با دستههای عزاداری حرکت داده می شود.
ایزدی گفت:اسناد این آیین در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ تهیه شد و پس از تصویب مقدماتی در شورای ثبت استان، در شورای عالی ثبت آثار تاریخی کشور به تصویب رسید.
رئیس اداره میراثفرهنگی نطنز هم گفت: شهرستان نطنز دارای رتبه برتر در شمار رویدادهای فرهنگی ثبت شده در تقویم گردشگری سطح کشور است.
حسین یزدانمهر افزود: ۱۲ رویداد فرهنگی و مذهبی از جمله تعزیه نطنز، نخلگردانی ابیانه، جغجغهزنی ابیانه، مراسم چهل هشتم بادرود، مجمعگردانی متینآباد، نینوای اَریسمان، جشنواره زعفران نطنز، جشنواره اسبسواری نطنز، گیاهان دارویی نطنز، نخلگردانی بادرود، آیین جهانی روستای طامه و جشنواره انارِ بادورد، در تقویم گردشگری کشور به ثبت رسیده است.
وی گفت: قدمت تعزیه نطنز به دوران صفویه و حدود ۴۰۰ سال پیش بازمی گردد که بصورت محلهای و پراکنده اجرا میشد، اما از دوره قاجار یعنی حدود ۲۰۰ سال پیش، این مراسم بصورت منسجم در چهار حسینه شهر برگزار میشود.