خود مراقبتی بخشی از مشارکت اجتماعی است
مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه خودمراقبتی مفهومی است که امروزه با پیشرفتهای پزشکی تغییر کرده و کاملا اجتماعی است، گفت: خود مراقبتی بخشی از مشارکت اجتماعی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر فرشید رضایی مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: بعد از پیشرفت تکنولوژی در قرن بیستم و یافتن بهترین راههای تشخیصی در بیمارستانها اکنون همه با این نتیجه رسیده اند که جامعه باید سلامت زا باشد و به سمت اجتماعی شدن سلامت برویم.
وی با تاکید بر اینکه تاریخچه خود مراقبتی خیلی پیش از پیدا شدن علم پزشکی است، گفت: وقتی نظام سلامتی وجود نداشته انسان خودمراقبتی میکرده است با آمدن علم پزشکی مفهوم خود مراقبتی تغییر کرد و امروز بشر سر یک سه راهی قرار دارد یا باید خود درمانی کند و توصیههای اشتباه اطرافیان را پیش گیرد و یا به سمت راههای تشخیصی و راههای پرهزینه درمان برود و یا سواد سلامت و خود مراقبتی داشته باشد و در زمان صحیح به پزشک مراجعه کند به عبارتی سواد سلامت داشته باشد.
مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: خود مراقبتی بخشی از مشارکت اجتماعی است و مفهومی است که امروزه با پیشرفتهای پزشکی تغییر کرده و کاملا اجتماعی است وقتی صحبت از اجتماع میشود به موضوع فرهنگ میرسیم و خود مراقبتی از فرد، اطرافیان و خانواده شروع میشود و امروزه اگر فردی بر اثر وبا و یا آسم فوت کند، سیستم ایمنی او مشکل داشته است، ولی اگر امروز کسی بیماری پوکی استخوان بگیرد، ناشی از بیماریهای مرتبط با پیری نیست بلکه ناشی از پایین بودن سواد سلامت است.
وی خاطرنشان کرد: امسال بعد از تلاشهای فراوان و حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی توانستیم کارگروه فرهنگ سلامت را احیا کنیم و امیدواریم مقوله سواد سلامت و سواد خود مراقبتی را در کارگروه فرهنگ سلامت با قدرت بیشتری پیش ببریم.