پویش پیشگیری از غرق شدگی در خراسان رضوی آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به آغاز فصل تابستان و حضور
دکتر مجید جعفری افزود: هدف از اجرای این پویش آموزش و اطلاع رسانی به مردم به ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان درباره پیشگیری از غرق شدگی، آموزش همگانی در خصوص خطر موجود در اماکن آبی مختلف، فرهنگ سازی استفاده صحیح و ایمن از اماکن آبی است.
وی گفت: این پویش با مشارکت سازمانها و ارگانهای مرتبط، به ویژه فرمانداریها و نیروی انتظامی، هلال احمر، جهاد کشاورزی، محیط زیست و سازمانهای مردم نهاد، ورزش و جوانان، آموزش و پرورش، استانداری و شهرداری اجرایی شده است.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: همه ساله با فرا رسیدن فصل تابستان، گردشگران و مسافران با هدف فراهم کردن اوقات مفرح یا انجام ورزشهای تابستانی به شنا کردن و قایق سواری در دریا و مکانهای آبی میپردازند و در برخی موارد به علت رعایت نکردن اصول ایمنی، دچار غرق شدگی میشوند.
دکتر جعفری نژاد با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد از حوادث غرق شدگی در آبهای نزدیک خانه، مدرسه یا محل کار روی میدهد، اظهار کرد: غرق شدگی کشنده و غیر کشنده تاثیر قابل توجهی از جمله از دست دادن درآمد خانوار و پشتیبانی، از هم پاشیدگی خانواده و افزایش بار مراقبت از بازماندگان را به همراه دارد.
وی گفت: امسال سازمان جهانی بهداشت با شعار «برای جلوگیری از غرق شدگی کاری انجام دهید» از دولتها خواسته است تا اقدامات پیشگیری از غرق شدگی را تا سال ۲۰۲۹ تسریع بخشند و برای نجات انسانها اقدام کنند.
۲۵ جولای مصادف با ۳ مرداد روز جهانی پیشگیری از غرق شدگی
مجمع عمومی سازمان ملل متحد ۲۵ جولای مصادف با ۳ مرداد را با هدف افزایش دانش در مورد ایمنی در آب و یادبود کسانی که در اثر غرق شدگی جان خود را ازدست داده ان دروز جهانی پیشگیری از غرق شدگی اعلام کرده است.
غرق شدگی به معنای ورود آب به داخل ریه ها، مجاری تنفسی و خفگی در نتیجه فرورفتن درآب و یکی از ۱۰ علت اصلی مرگ افراد ۱ تا ۲۴ ساله است و کودکان و نوجوانان در معرض خطر بالاتری هستند.
بیش از دوسوم از جمعیت ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند.