رویداد استارت آپی ایدهها وطرحهای خلاقانه با حضور اندیشمندان، فناوران و شرکتهای دانش بنیان در نوشهر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، رویداد استارت آپی ایدهها وطرحهای خلاقانه با حضور اندیشمندان، فناوران و شرکتهای دانش بنیان با محوریت رویداد صنایع دریایی، فناوری اطلاعات، فنی و مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، گردشگری دریایی و سلامت دریایی در تالار خوارزمی دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) نوشهر برگزار شد.
معاونهماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران در این همایش با اشاره به تخصیص ۶۰۰میلیاردتومان تسهیلات برای شرکتهای دانش بنیان گفت: شرکتهای دانش بنیان در حوزه ارتقا بهره وری، تعدیل هزینهها، کاهش هزینه تولید و صادرات محور کردن کیفیت محصولات تولیدی بسیار اثر گذار هستند و استفاده از فناوری نوین میتواند بهره وری را ارتقا دهد.
خیریان پور با بیان اینکه در تلاشیم تا در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی، صنعت ومعدن، گردشکری، صنایع دستی، خدمات فنی و مهندسی از فناوری نوین بهره گیری کنیم افزود: ۸ مرکز رشد در سطح شهرستانها استان ایجادکردیم و با راه اندازی خانههای خلاق از محل تسهیلات ارزان قیمت، در تلاشیم تا برای توسعه فناوری وشرکتهای دانش بنیان این تسهیلات را در اختیار پارکهای فناوری قرار دهیم.
وی به افزایش ظرفیت شرکتهای دانش بنیان پارسال از ۹۴ شرکت به ۱۲۰ شرکت اشاره و خاطرنشان کرد: پارسال همچنین محصولات دانش بنیان از ۵۵۰ به ۶۶۰محصول دانش بنیان ارتقا یافت.
خیریان پور فرایند صدور مجوز برای دانش بنیان شدن شرکتها را طولانی و متمرکز بودن آن را در تهران زمانبر دانست و خواستار تسهیل فرایند و تفیض صدور مجوز به استانها شد و افزود: برای شرکتهایی که ظرفیت دانش بنیان شدن دارند در استان مستقر و برای آنها مجوز صادر شود.
خیریان پور در ادامه گفت: اگر شرکتها دانش بنیان شوند علاوه بر ارتقا بهره وری میتوانند از معافیت بیمهای، مالیاتی، گمرکی وصادراتی بهرمند شوند.
وی تصریح کرد: در حوزه کشاورزی با توجه به ظرفیتهایی که داریم با استفاده از فناوری نوین وکاهش هزینهها وارتقا بهره وری وکیفیت می توانیم میزان تولید۷ونیم میلیون تن محصول را به ده میلیون تن ارتقا دهیم و همچنین اقتصاد دریا محور نیز از ظرفیتهای مهمی است که در مازندران وجود دارد.
محمد محمدی دبیر علمی رویداد استارت اپی ایدهها وطرحهای خلاقانه هم گفت: از بیش از ۱۵۰ایده ۶۴ ایده پذیرش شد که ۳۱ درصد در زمینه فنی مهندسی ۲۰درصد در حوزه صنایع دریایی ۲۴ درصد در حوزه گردشگری ۱۲ درصد درحوزه کشاورزی است.
به گفته محمدی ایدههایی از مازندران، گیلان، فارس، همدان، اصفهان کرمان هرمزگان، اذربایجان و تهران پذیرش شدند که ۲۹ درصد شرکت کنندگان در مقطع دکتری، ۸۰درصد شرکت کنندگان مرد و۲۰ درصد شرکت کنندگان زن هستند.
دکتر صفدری مشاور معاونت فناوری وزارت علوم تحقیقات وفناوری با بیان اینکه رویداد استارت آپی طرحهای خلاقانه در دو محور فناوری دریایی و منابع طبیعی وکشاورزی برگزار میشود اهمیت این رویدادهابعنوان پل ارتباطی بین طرف ایده که میتوانندفناوران و نوآوران با طرف تقاضا که دستگاههای اجرایی وصنایع باشند برقرار میکند.
دکتر صفدری گفت: رویداد دیگری که پارسال در ۳۰ پارکعلم و فناوری در ۲۵ استانکشور بعنوان رویداد برگزارشد که رویداد بهم رسانی است که تلاش میکند نیازهای فناورانه دستگاههای اجرایی را از طریق ظرفیتی که در دانشگاهها وپارکهای علم و فناوری پژوهشگران هست برطرف کند.
وی افزود: امروز در جهان رتبه ۱۶ علمی را در زمینه مقالات علمی داریم در بحثنوآوری در دنیا رتبه ۵۳ هستیم که فاصله در رتبه ۱۶ در علم و۵۳ نواوری نیاز به اقداماتی همچون این رویدادها و حمایت از توانمندسازی مهارت آموزی تامین منابع مالی فناورانه است.
معاون فناوری ونوآوری پارک علم وفناوری مازندران هم گفت:یکی از اهداف علم وفناوری توسعه وترویج فرهنگ نواوری در بین اقشار مختلف جامعه است در این راستا برگزاری رویدادهای استارت آپی تقاضا محور جایگاه ویژه دارد.
ایوب فرهادی با بیان اینکه در این رویداد ۶۴ ایده به دبیرخانه ارسال شد که ۹ ایده به مرحله نهایی رسید خاطر نشان کرد تاکنون ۱۵۰۰ ایده در پارک علموفناوری مازندران بررسی شد که تعداد زیادی حائز نوآوری و وارد پارکنمی شوند و اکنون۲۸۰ شرکت فناور اعم از دانش بنیان وموسسات یا واحدهای فناور عضو پارک علم وفناوری هستند که از این تعداد ۹۰ درصد تجاری سازی شدند.