مدیر نخستین جشنواره فیلم اقوام ایرانی با اشاره به پژوهشی که در زمینه اقوام ایرانی صورت گرفته است و نشان از تکثر رویدادها نظیر جشنواره غذا، لباس، صنایع دستی دارد، گفت: تا امروز جشنوارهای مختص اقوام ایرانی شکل نگرفته بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مهدی حیدری با اشاره به تولید آثار متعدد سینمایی از سوی قومیتهای مختلف و عدم وجود محملی برای نمایش آن گفت: میخواستیم جشنوارهای را طراحی كنیم تا یك هنرمند سیستانی، عرب، تركمن و غیره محملی برای نمایش اثر خود داشته باشند.
وی ادامه داد: این اقوام هستند كه نشانگر اتحاد ایران عزیز بوده و باعث یكپارچگی میهن عزیزمان میباشند و مطمئنا باید كاری را پیش میبردیم كه در شأن اقوام مختلف ایرانی باشد.
مدیر نخستین جشنواره فیلم اقوام ایرانی درباره نحوه پذیرش آثار و بخشهای مختلف گفت: این جشنواره چند هدف بزرگ دارد كه شامل برجسته كردن اشتراكات فرهنگی و مذهبی و آئین اقوام ایرانی و به تصویر كشیدن گستره زیست بوم فرهنگی و شیوه زندگی، آداب و رسوم و سنن اقوام ایرانی است.
وی افزود: در قدم بعدی قصد داشتیم بستری مناسب برای نمایش ظرفیتهای فرهنگی اجتماعی و گردشگری مرزهای جغرافیای تك تك اقوام ایرانی ایجاد كنیم كه توسط هنرمندان و فیلمسازان بومی اتفاق میافتد.
به گفته حیدری معرفی جاذبههای تاریخی و گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی و شناسایی پتانسیلهای بالقوه و بالفعل در حوزه اقتصاد گردشگری از دیگر اهداف این جشنواره بوده است.
این رویداد به ۴ بخش تقسیم میشود كه در برگیرنده فیلم داستانی، مستند، انیمیشن و نماهنگ میباشد و آئینها و آداب و رسوم و سنن و تاریخ و میراث فرهنگی را در بر میگیرد.
وی از دیگر محورهای این جشنواره را سینمای تجربی عنوان كرد كه آثاری را میپذیرد كه قواعد عرفی و سنتی سینما در آن رعایت نمیشود و شامل متدها و خلاقیتهای روز میباشد.
حیدری با اشاره به تاریخ ۹ تا ۱۴ آبان ۱۴۰۲ برای برگزاری این جشنواره، خاطرنشان كرد: بخش جنبی هم آثاری را در بر میگیرد كه توان راهیابی به بخش داوری را نداشتهاند و برای اولین بار برای پخش و رقابت در نظر گرفته میشوند.
مدیر نخستین جشنواره فیلم اقوام ایرانی گفت: ایران به واسطه زیباییهای خاص، اقوام را نیز در بر گرفته است و در دنیا نیز چنین جشنوارهای نیست كه در سطح ملی یا بین الملل اقوام یك كشور را مورد اشاره قرار دهد و عمدتا چنین جشنوارههایی سفارشی یا موضوعی هستند.
وی افزود: این جشنواره صرفا در تبریز برگزار نمیشود و همزمان در ۱۵ مركز استان دیگر نیز برپا خواهد شد.