نگهداری آبغوره در مقابل نور مستقیم خورشید خطرات بسیاری به همراه دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص نحوه نگهداری آبغوره برای اینکه فاسد نشود، نکاتی را متذکر شد.
غزاله اسلامیان افزود: رنگ سبز غوره به دلیل وجود رنگدانه کلروفیل است، وقتی غوره در معرض نورخورشید قرارمیگیرد و به انگور تبدیل میشود، کلروفیل با رنگدانههای کاروتئوئید یا آنتوسیانین جایگزین میشود، به همین دلیل وقتی آبغوره را در معرض نورخورشید قرار میدهیم تغییر رنگ میدهد.
اسلامیان اظهار کرد: اگر آبغوره را داخل ظرف پلاستیکی در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهیم دما و نور باعث آزاد شدن بیشتر فتالاتهات و عنصر(Sb)Antimony از بطری به داخل آبغوره می شود که خطرات زیادی را متوجه سلامت بدن میکند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه، با بیان اینکه نورخورشید باعث کاهش مقدار ویتامین C موجود در آبغوره می شود، تأکید کرد: بهترین روش نگهداری آبغوره، استفاده از ظروف شیشهای کوچک و داخل یخچال است.
وی افزود: غورهها را تمیز بشویید، بین یک تا دو روز اجازه دهید تا کاملاً خشک شوند و بعد از آبگیری پاستوریزه کرده و ظرف شیشهای را هم داخل آبجوش به صورت افقی بجوشانید تا استریل شده و از کپک زدن آبغوره جلوگیری شود. در نهایت در شیشهها را به طور کامل ببندید و داخل یخچال نگهداری کنید.