خودداری از ذبح دام در مسیر تردد دستههای عزاداری
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین گفت: مردم و هیاتهای مذهبی باید به منظور پیشگیری از آلودگی و انتقال بیماریهای مشترک بین دام و انسان، از ذبح دام در معابر و خیابانها و مسیرهای تردد دستههای عزاداری خودداری کنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز قزوین؛ جلوخانی مدیرکل دامپزشکی استان قزوین افزود: توصیه میشود
هیاتهای عزاداری برای ذبح دامهای خود به کشتارگاههای مجاز مراجعه کرده و لاشه و آلایش دام را برای پیشگیری از انتقال بیماریها پس از نگهداری ۲۴ ساعت در سردخانه به خارج از آن منتقل کنند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر ۲ کشتارگاه به هیاتهای مذهبی در شهرستانهای مختلف خدمات ارایه میکنند و همچنین در صورت نیاز به ذبح دام سبک در خارج از محیط کشتارگاهی در روزهای تاسوعا و عاشورا هیاتها میتوانند از ذبح دام سیار استفاده کنند.
این مسئول گفت: در صورت عدم امکان ذبح دام در محیط کشتارگاهی در موقع ذبح دام باید نکات بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظتی نظیر ماسک، عینک، چکمه و لباس کار را مورد توجه قرار دهند و پس از پایان کار نسبت به شست و شو و ضدعفونی کردن محل ذبح اقدام کنند و ضایعات را نیز در کیسههای زباله مناسب و غیرقابل نشت قرار دهند.
مدیرکل دامپزشکی قزوین هشدار داد هیاتها و افراد برای از بین بردن احتمالی برخی از عوامل بیماریهای دامی، از جمله عوامل بیماری تب کریمهکنگو و تب مالت، لاشه دام ذبح شده و آلایش به صورت کامل حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری و از مصرف گوشت و آلایش به صورت تازه به طور جد خودداری کنند.
وی ادامه به عموم مردم توصیه کرد از تماس مستقیم با خون دام که میتواند منشاء بیماریهایی از جمله تب کریمه کنگو، تب مالت و سایر عفونتهای میکروبی باشد، خودداری کنند.
این مسئول تاکید کرد از مصرف لاشهها و اندامهایی که رنگ و شکل طبیعی (قرمز روشن) ندارند (رنگ تیره و یا زائدههای اضافی) به طور خودداری با کارشناسان دامپزشکی مشورت کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین گفت: به هیاتهای عزادای همچنین توصیه میشود برای تهیه شیر نذری از شیرهای پاستوریزه استفاده کنند در غیر این صورت شیر خود را از دامداریهای تحت پوشش دامپزشکی تهیه کرده و حتما پس از ۱۰ دقیقه جوشاندن شیر نسبت به توزیع آن اقدام کنند.