رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری دزفول: بیشترین آمار غرق شدگیها در استان مربوط به اهواز و دزفول است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، روحالله بهشتیفرد با اشاره به گرمای هوا و افزایش شنا کردن در رودخانهها گفت: سالانه بیش از ۲۰۰ نفر در خوزستان غرق میشوند.
وی با بیان اینکه خوزستان مقام نخست غرقشدگی را در کشور دارد و آمار این اتفاق در استان در مقایسه با شهرهای شمالی بسیار بالا است، افزود: رتبه نخست غرقشدگی در خوزستان به اهواز و رتبه دوم به دزفول اختصاص دارد.
بهشتی فرد دلیل آمار بالای غرق شدگی در دزفول را وجود صدها کیلومتر کانال روباز شرکت آب منطقهای شمال عنوان کرد و ادامه داد: پارسال سازمان آتشنشانی دزفول جسد ۹ مورد فوتی بر اثر غرقشدگی را کشف کرد که تعدادی از این افراد در کانالهای انحرافی رودخانه دز غرق شده بودند.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری دزفول با بیان اینکه شنا کردن در رودخانهها ممنوع است، اضافه کرد: در شهرهای مختلف خوزستان رودخانه، سد یا دریاچههایی وجود دارد و مردم باید بسیار مراقب باشند و تنها در محلهای شنا، آب تنی و شنا کنند.
این مقام مسئول میگوید: در پارک علی کله دزفول، محلی با عمق کم آب و با نظارت بیشتر، برای شنا کردن تعیین شده است و در تلاش هستیم در این ۲-۳ ماه فصل گرما، گروه نجات غریق نیز در این محدوده مستقر شود، اما شنا کردن در دیگر نقاط رودخانه دز ممنوع است.
بهشتیفرد گفت: باتوجه به سردبودن و سرعت بالای آب در رودخانه دز، احتمال غرقشدگی در این رودخانه بسیار زیاد است، به همین دلیل مردم اگر میخواهند در رودخانهها شنا کنند باید در محلی باشد که ناجیان غریق حضور دارند، در غیر اینصورت با رعایت نکات ایمنی مانند استفاده از جلیقه نجات و جای کم آب شنا کنند.
سهل انگاری عامل نیمی از غرق شدگیها
وی به غرقشدگی ۲ نفر در سال ۱۴۰۱ در دزفول هنگام عکس گرفتن اشاره کرد و افزود: حوادث غرقشدگی تنها مربوط به شنا نیست و اکنون عمده موارد غرقشدگی به دلیل سهلانگاری رخ میدهند، به گونهای که شاید نیمی از موارد، برای شنا کردن نرفته بودند و در پی حادثه دچار حادثه شدند.
بهشتی فرد میگوید: کسانیکه شناگر هستند میدانند کجا باید شنا کنند و عموماً اهالی دزفول میدانند کدام نقاط رودخانه خطرناک و کدام نقطه امن است، بنابراین کمتر دچار حادثه میشوند، اما معمولاً گردشگران و مهمانان در این رودخانه غرق میشوند.
رودخانهها متولی ندارند
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری دزفول گفت: رودخانهها متولی ندارند و باید بهرهبرداران مانند؛ سازمان آب و برق خوزستان، شرکت آب منطقهای یا هر ارگان دیگری به این جمعبندی برسند که متولی آب کدام است تا اقدامات لازم در خصوص قایقرانی و استقرار نجات غریق را انجام دهند.
وی ادامه داد: سازمان آتشنشانی امکاناتی برای استقرار نجات غریق ندارد، درحالیکه باید گروهی کار نجات غریق را در بخشی از رودخانه بر عهده بگیرند. پیگیریها در این زمینه در حال انجام است، اما هنوز موفق نشدهایم.